İşbir Yatak, ASO 4. "Öğren ve Dönüş" projesi için harekete geçti

İşbir Yatak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından hayata geçirilen ASO 4. “Öğren ve Dönüş” projesi için harekete geçti.

İşbir Yatak, ASO 4. "Öğren ve Dönüş" projesi için harekete geçti
02 Nisan 2021 - 14:03

İşbir Yatak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından hayata geçirilen ASO 4. “Öğren ve Dönüş” projesi için harekete geçti. Bu kapsamda fabrikalarında yapmış olduğu güncellemeleri devam ettirme kararı alan marka, yalın üretim kapsamında alınan eğitimler sonucu yüzde 30-40 oranında verimlilik sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, üretim niteliğini artıracak program sayesinde maliyetlerde yüzde 5 ila yüzde 10 arasında düşüş yaşanacak.

DAHA FAZLA ÜRÜN ARZI SAĞLANACAK
İşbir Yatak Tedarik Zinciri Direktörü Soner Tekin
, “Bir süredir, fabrikamızda yalın üretime geçiş konusunda hummalı bir çalışma içerisindeyiz. ASO ile birlikte yürüttüğümüz bu proje kapsamında da, ASO yetkililerinin ziyareti ve saha incelemeleri öğren-dönüş programı çerçevesinde yapıldı. Bu ziyaret ve programın katkıları, yalın üretim sürecindeki dönüşümümüze benzersiz katkılar sağlayacak. Bu konuda, İşbir Yatak üretim ekibi olarak bizler geleceğin üretim modellerine odaklanıyoruz. Bu çerçevede, tüm tedarik ve üretim süreçlerimizi de güncelliyoruz. Bunun yanı sıra, yeni üretim hatlarımız da kurulmaya başlanıyor. Bu yeni üretim hatları da, hem verimliliği artırıp hem de sayısal olarak daha fazla tüketiciye daha fazla ürün arzı çıkarmamızı sağlayacak” diye konuştu.

YÜZDE 140 ORANINDA VERİMLİLİK SAĞLANIYOR
Model Fabrika hakkında bilgi almak için harekete geçen İşbir Holding yetkililerinden oluşan heyet, ASO Model Fabrika’ yı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu kapsamda fabrika, farklı sektörlerden firmaların lider kadrolarına verdiği deneyimsel yalın üretim eğitimleri ile yüzde 65’lik hatırlama oranlarını yüzde 85 ila yüzde 100 seviyelerine çıkarıyor. Katılımcı firmalara, kendi sahalarında seçilen pilot bir bölgede yeni yatırım yapmadan 3,5 ayda yalın dönüşümün sağlanabileceği anlatılıyor. İlk pilot uygulamayla ise, firmalar yüzde 140’lara varan verimlilik artışı sağlayarak proje için ayırdıkları bütçeyi 1,5 ayda geri alabiliyor. 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
İzmir'de halk ekmek fiyatında indirim! 7 TL'den 5 TL'ye düştü
"Kadın Gözüyle Hayattan Kareler"de 2024 yılının kazananları belli oldu
“Kadın Gözüyle Hayattan Kareler”de 2024 yılının...