İpek Gençer: Sarıkamış'ı Çok Sevdik

Yazar ve fotoğrafçı İpek Gençer, MAG Şubat sayısına özel verdiği röportajında kış tatil rotalarını anlattı...

İpek Gençer: Sarıkamış'ı Çok Sevdik
08 Şubat 2020 - 17:17

En yakında Kartalkaya olduğu için sıklıkla o bölgeyi tercih ettiklerini söyleyen İpek Gençer “Ama pistler hala birleşmediği için de kayak imkanı biraz sınırlı. Geçen yıl toz karıyla ünlü olan Sarıkamış’ı denedik ve çok sevdik. Ama doya doya kaymak için kesinlikle Erciyes! Tesisler çok yeni, açılan yerleri kar makineleriyle hemen kapatıyorlar, tek bir ski-pass ile dağın her yerinden kayabiliyorsunuz ve dilerseniz gece kayağı yapabiliyorsunuz” dedi.

Çocuklu ailelere de önerilerde bulunan Gençer şunları söyledi: “Çocuklu ve kalabalık bir grup iseniz, Doğu Ekspresi ile Kars’a gidip, Sarıkamış’ta kayak yapmak, çocuklar için unutulmaz bir tatil olabilir”

Yazar ve fotoğrafçı İpek Gençer, Türkiye’de doya doya kaymak için Erciyes’i tercih ediyor...

Bu yıl kayak tatiliniz için neler planladınız?

Şubat tatilinde ailecek Avusturya ve İtalya Alpleri’nin arasında küçük bir kayak kasabası olan Kranjska Gora’ya gidiyoruz.

Türkiye’de kayak için genellikle hangi rotayı tercih ediyorsunuz?

En yakında Kartalkaya olduğu için, orayı daha çok tercih ediyoruz. Ama pistler hala birleşmediği için de kayak imkanı biraz sınırlı. Geçen yıl toz karıyla ünlü olan Sarıkamış’ı denedik ve çok sevdik. Ama doya doya kaymak için kesinlikle Erciyes! Tesisler çok yeni, açılan yerleri kar makineleriyle hemen kapatıyorlar, tek bir ski-pass ile dağın her yerinden kayabiliyorsunuz ve dilerseniz gece kayağı yapabiliyorsunuz.

Peki yurt dışında neresi?

Kaymaya doymak için kesinlike Zermatt. Pistler inanılmaz bakımlı ve uzun. Dilerseniz Matterhorn Dağı’nın arkasına geçip, aynı gün içinde İtalya’da da kayabiliyorsunuz. Bu bölge buzul kayağı ile ünlü, adrenalin sevenler için ise Zermatt harika bir heli-ski bölgesi.

Çocuklu tatil planlandığında en iyi merkezler nereler?

Çocuklarla gitmek için yurt dışında en sevdiğim kayak merkezi St. Moritz. Hem yeni başlayanlar hem de usta kayakçılar için çok çeşitli pistler var. St. Moritz’deki donmuş gölün üzerinde yapılan Snow Polo ise hem çocukların, hem de büyüklerin çok keyif alacağı bir aktivite...(Snow Polo World Cup bu yıl yine bizdeki Şubat tatiline denk geliyor.) Yurt içinde ise Erciyes’teki kayak okulları iyi. Ama çocuklu ve kalabalık bir grup iseniz, Doğu Ekspresi ile Kars’a gidip, Sarıkamış’ta kayak yapmak, çocuklar için unutulmaz bir tatil olabilir.

En eğlenceli partiler hangi kayak merkezlerinde oluyor sizce?

Türkiye’de Erciyes Magna Hotel’in partileri en eğlencelisi. Yurt dışında ise Verbier ve Ischgl.

Kayak kıyafetlerinde hangi markanın ürünlerini tercih ediyorsunuz?

Moncler Grenoble, Völkl, Atomic.

Yaz tatili mi kış tatili mi daha mutlu ediyor sizi?

Kar ve dağları çok sevdiğim için kış tatilleri benim için en vazgeçilmezi.

Aşk dolu kareleri ile ilk kez birlikte objektif karşısına geçen Hande Soral ve İsmail Demirci’nin kapak yıldızı olduğu MAG Şubat sayısı, Sevgililer Günü ve kayak özel röportajları ve dopdolu içeriği ile www.magdergi.com.tr , Turkcell Dergilik, Google Play, Apple Store, Issue, Türk Telekom ve seçkin kitapçılarda sizlerle buluşuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"