İnternet'in Turizme Katkısı

Okulların yarılyıl tatilinin Türkiye’deki kış turizmine büyük katkısı olduğunu belirten GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, işletme web sitesine gezi rehberi blogu eklemek gibi online faaliyetlerin kış turizmi sektöründeki işletmelerin ziyaretçi çekmelerine nasıl yardımcı olabileceği konusunda dört ipucu paylaştı.

İnternet'in Turizme Katkısı
27 Ocak 2019 - 01:58

Dünyanın en büyük küçük işletme odaklı teknoloji sağlayıcısı GoDaddy, kış turizmi sektöründeki işletmelerin online araçlar ile ziyaretçi çekmelerine yardımcı olmak adına öneriler paylaştı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) verilerine göre 2018 Ocak ve Şubat aylarında neredeyse 3 milyon yabancı turist Türkiye’yi ziyaret etti ve bu sayı her geçen yıl artıyor. GoDaddy, online araçların kış turizmi sektöründeki işletmelerin ziyaretçi çekmelerine ve işlerini büyütmelerine nasıl yardımcı olabileceğine dair dört dijital pazarlama önerisi paylaştı.

GoDaddy Türkiye ve MENA Bölge Direktörü Selina Bieber, “Türkiye genelde yaz tatili destinasyonlarıyla bilinse de, aynı zamanda kış turizmi için de önemli bir merkez. Farklı ülkelerden milyonlarca insan kış tatilleri için Türkiye’yi ziyaret ederken, birçok yerli turist de gerek yakın bir bölgede birkaç günlük kaçamak, gerek yarıyıl tatillerinde ailece gezmek için yurtiçinde tatil yapmayı tercih ediyor. Kış turizmi sektöründeki işletmeler kış sezonu ve okulların yarıyıl tatillerinde rezervasyonları artırmaya yardımcı etkili bir yol olarak dijital pazarlama ile tanıtım faaliyetlerini destekleyebilir” dedi.

Müşterilerinizle internette ilgilenme şekliniz, yüz yüze verdiğiniz ilginin bir yansımasıdır

İşte GoDaddy’den daha aktif bir kış turizm sezonu için dijital pazarlamadan nasıl yararlanılabileceğine dair öneriler:

  • Profesyonel ve mobil uyumlu bir web sitesi kurun: Çoğu insan tatil rezervasyonlarını erkenden yapsa da, birçok insan tatil tarihi yaklaşırken otel rezervasyonu yapmak için akıllı telefonlarını kullanıyor. Hatta her yıl yapılan 148,3 milyon rezervasyondan, aynı gün otel rezervasyonlarının yüzde 65’i akıllı telefonlar üzerinden yapıldı. İşletmeniz online seyahat acentelerinde listelenmiş olsa da veya online rezervasyon seçeneği sunmuyor olsanız da, işletmeniz hakkında daha fazla bilgi almak için web sitenizi incelemek isteyebilecek insanları da düşünmelisiniz. GoDaddy’nin Web Sitesi Mimarı gibi araçlarla bir saatten kısa bir sürede profesyonel ve mobil uyumlu bir web sitesi kurabilirsiniz. Sitenize işletmeniz hakkında yazılı ve görsel bilgiler ekleyerek insanların işletmenizi daha yakından incelemelerini ve rezervasyon yapmak istediklerinde size rahatça ulaşabilmelerini sağlayabilirsiniz.
  • Yerel tur rehberi blogu yazın: İnsanlar bir yeri ziyaret etmeden önce araştırma yapmayı seviyor. İnsanların bulunduğunuz bölge ile ilgili aradığı içerikleri paylaşarak bu durumdan yararlanabilirsiniz. İnsanların aradığı içerikler oluşturarak arama motorlarından organik trafik elde edebilirsiniz. Gezilecek yerler, en iyi restoranlar ve eğlenceli aktiviteler hakkında yazabilirsiniz. Böylece bulunduğunuz bölgenin de tanıtımını yapabilirsiniz; çünkü daha fazla insan bulunduğunuz bölgeyi ziyaret ederse, bu sizin için daha fazla potansiyel müşteri anlamına gelir. Bunu GoDaddy Web Sitesi Mimarı’nın sunduğu blog aracı gibi araçlarla sitenize blog sekmesi ekleyerek yapabilirsiniz.
  • Müşteri görüşlerine yer vermeyi atlamayın: TripAdvisor’ın verilerine göre, seyahat edenlerin yüzde 83’ü otel rezervasyonu yapmadan önce “genelde veya her zaman” müşteri yorumlarını inceliyor. Bu yorumlara verilen cevaplar da çok önemli; her 5 müşteriden 4’ü müşteri yorumlarına cevap veren otellerin müşterilerine daha fazla önem verdiğini düşünüyor.Bu nedenle sitenizde müşteri yorumlarına yer vermek ve onları cevaplamak işinizi destekleyebilir. Fakat tüm yorumların olumlu olmak zorunda olmadığını da aklınızda bulundurun; tüketicilerin yüzde 52’si olumlu yorumların yanı sıra olumsuz yorumlar da görmenin ürüne daha fazla güvenmelerini sağladığını söylüyor.
  • Sosyal medyadan yararlanın: Gerek farklı gezginlerin deneyimlerinden, gerek otellerin kendi sosyal medya hesaplarından, insanlar ziyaret edecekleri yeri sosyal medyada araştırmayı seviyor. Bu size işletmenizi ve konumunuzu özel yapan şeyleri gösterirken yaratıcı olma fırsatı tanıyor. İşletmenizdeki farklı alanların, sunduğunuz yemeklerin ve bulunduğunuz bölgenin fotoğraflarını paylaşarak insanların işletmenizde kaldıkları zaman nasıl bir deneyim yaşayacaklarını görmelerini sağlayabilirsiniz. Sosyal medya aynı zamanda insanların size ulaşması için de çok iyi bir araç; bu yüzden yorum ve mesajları geciktirmeden yanıtladığınızdan emin olun.

Bieber, “Bu dijital pazarlama önerileri, daha fazla insanın konumunuzla ilgili daha fazla şey okumasını sağlayarak işletmeniz için daha fazla ilgi yaratmanıza yardımcı olabilir. Web sitenizin güncel olduğundan ve mobil cihazlarda da harika göründüğünden emin oldun. Sosyal medya kanallarınız üzerinden insanlarla etkileşim halinde olun ve işletmenizde kalmanın nasıl bir deneyim olduğu konusunda samimi olun” diye ekledi.

GoDaddy, Türkiye’deki küçük işletmeler için online varlıklarını oluşturmalarını sağlayacak, kolay kullanılabilir ve uygun maliyetli dijital araçlar sunuyor. Ürün ve hizmetleri arasında alan adı kaydı ve Web Sitesi Mimarı’nın yanı sıra hosting, Yönetilebilir WordPress, online güvenlik, online pazarlama ile e-posta ve Office üretkenlik araçları yer alıyor. 

 https://tr.godaddy.com/ 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...