İKKB'den üniversite öğrencileri ile ortak proje: Dijital Yerliler Akademisi

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği'nden üniversite öğrencileri ile ortak proje: Dijital Yerliler Akademisi

İKKB'den üniversite öğrencileri ile ortak proje: Dijital Yerliler Akademisi
04 Şubat 2021 - 19:07
İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) yeni projesi Dijital Yerliler Akademisi’nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Üniversite öğrencilerinin katılımıyla hazırlanan Dijital Yerliler Akademisi projesinin adını da öğrencilerin koyduğunu söyleyen İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, “Çalışmalarımızı, en başta Atatürk ilkeleri olmak üzere, eşitlik, gönüllülük, kuşaklar arası diyalog ve örgütlü olmanın gücü le ilgili konularda sürdüreceğiz” dedi.

 “Yarının dünyasını birlikte kuracağız”
İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter
 Toplantının açılışında konuşan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter İzmir Kadın Kuruluşları Birliği olarak üniversite öğrencisi gençlerle başlattıkları proje kapsamında “Dijital Yerliler Akademisi’ni kurduklarını belirtti. Kişisel gelişim, mentörlük, iş dünyası ve kanaat önderleriyle tanışma, iletişim, sivil toplum örgütlerinde çalışma ve özellikle  toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda çalışma yürüteceklerini söyleyen Serter, “Çalışmalarımızı, en başta Atatürk ilkeleri olmak üzere, eşitlik, gönüllülük, kuşaklar arası diyalog ve örgütlü olmanın gücü ile ilgili konularda sürdüreceğiz. Dijitalleşme ve teknolojinin aktif kullanımı yeni dünya düzeninin olmazsa olmazı” dedi. Gençlere de seslenen İKKB Başkanı Serter, “Bu dünyanın içine doğmuş siz gençler ile bu dünyaya ayak uyduran önceki kuşaklar olarak bizler yarının dünyasını birlikte kuracağız” diye konuştu. Serter, Dijital Yerliler Akademisi olarak her ay bir konuk ağırlayacaklarını ve her toplantıda İKKB bünyesindeki dernek başkanlarından birinin konuk konuşmacı olacağını da sözlerine ekledi.
 
“Öğrenciler sosyal projelerde gönüllü çalışmalı”
 Dijital Yerliler Akademisi projesinin sunumunu proje koordinatörü Esra Balandı yaparken, İKKB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şube Başkanı Nihal Bulmamış, “Neden Gönüllü Olmalıyız?” konusunu anlattı. Bulmamış, TKB’nin kurucusu Nezihe Muhittin’in yaşamından söz ederek, kadınların eşitlik yolundaki ilk adımlarını Nezihe Muhittin’e borçlu olduklarını belirterek,  gençlere sivil toplum kuruluşlarında çalışmalarını ve liderlik etmelerini önerdi. 

Toplantının ikinci konuşmacısı ise Egedeniz Tekstil İnsan Kaynakları Sorumlusu Selim Pilavcı gençlerin daha profesyonel hayata atılmadan, üniversite sırasında gönüllü ve sosyal çalışmalarda rol almalarının, nerede olmak istediklerini anlamaları açısından önemli olduğunu vurguladı.  
 
“İlk izlenim her zaman önemlidir”
 Toplantıda Eğitmen Yazar Hülya Mutlu da  İletişim Eğitimi başlığı ile bir sunum yaptı. 2006’dan beri eğitim danışmanlık ve koçluk yaptığını söyleyen Hülya Mutlu, Tam Üstüne Bastın isimli kitabıyla iş yaşamında iletişimin önemini anlattığını belirtti. İletişim Eğitimi’nin kişisel gelişimde çok büyük bir yer tuttuğunu ve iletişimde ilk izlenimin de çok önemli yeri olduğunu söyleyen Mutlu, “Klişeler ilk izlenimde size avantaj ya da dezavantaj sağlar. Klişelerin bazıları gerekli bazıları da gereksizdir. Beyaz sayfa açmak, dış görünüşlere aldanmamak çok önemli” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...