İkinci el otomobil fiyatları yeniden yükseliyor!

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız: “İkinci el otomobil sektöründe fiyatlar artmaya başladı”

 İkinci el otomobil fiyatları yeniden yükseliyor!
25 Mart 2021 - 10:12
İkinci el otomobil sektöründe gerçek satış verilerini yayınlayan tek platform olan ikinciyeni.com’un verilerine göre, 2020 Kasım’dan bu yana ikinci el otomobil fiyatları ilk kez artmaya başladı.  

 İkinci el otomobillerde fiyatların yeniden artış trendine girmesini değerlendiren Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız, fiyatların dört ayda yüzde 20 düştüğünü, bahar aylarının gelmesi ve salgın kısıtlamalarının azalmasıyla birlikte artış trendinin devam  etmesini öngördüklerini söyledi.

 İkinci el araç sektörünün kılavuz markası ikinciyeni.com, ikinci el araç pazarında fiyatların yeniden artmaya başladığını açıkladı. Kasım 2020’den bu yana fiyatlardaki düşüşün mart ayında durduğunu ve bazı modellerde fiyat artışlarının yaşandığını kaydeden marka, mart ayından itibaren fiyatların düşme trendinin durmasını bekliyorduk beklediğimiz gibi oldu, fiyatlardaki artış trendi devam edebilir şeklinde konuştu. 

 Ocak ve şubat aylarında 787.366 bin adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satıldığını kaydeden Emre Ayyıldız, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre ocak ayında 380 bin 109, şubat ayında ise 407 bin 257adet ikinci el otomobil ve hafif ticari araç satıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz yılın ilk iki aylık dönemiyle kıyasladığımızda yüzde 50’ye yakın bir daralma olduğunu söyleyebiliriz. Covid-19 salgını ve en önemlisi kredi faizlerinin yüksek seyri bu daralmanın sebeplerinin başında geliyor. Bahar aylarının gelmesi, Covid-19 salgını kapsamındaki kısıtlamalarda uygulanan esneklik ve yoğun aşılama programıyla otomotive olan talebin yeniden oluşmaya başladığını söyleyebiliriz. Tüketicilerin finansmana erişiminin kolaylaşmasıyla birlikte satışlarda artış ivmesi yakalanacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 

İkinci el otomobil pazarında ezberleri bozmaya devam ettiklerini belirten Ayyıldız, “Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde başladığımız bayilik sistemiyle dijitaldeki gücümüzü fiziksel satış ortamına da taşıdık. İstanbul Sancaktepe Otostat’ta ve Gaziantep’teki bayilerimiz ile hizmet vermeye başladık. Bu yıl içerisinde bayi sayımızı arttırmaya devam edeceğiz ve yılsonuna kadar yatırımlarımıza devam ederek 12 bayi daha açmayı hedefliyoruz. Ayrıca bayilik sistemiyle birlikte aracını ikinciyeni.com’dan satmak isteyenler platform üzerindeki yapay zeka temelli Carwizz uygulaması vasıtasıyla araçlarını hızlıca değerleyip bayilere araçlarını hızlıca satabiliyor ve anında aracını nakde çevirebiliyor ” ifadelerini kullandı. 

 500 bine yakın üyesi bulunan ve 135 bine yakın ikinci el otomobilin satışını tam dijital altyapısıyla gerçekleştiren ikinciyeni.com, geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği kullanırken sat özelliğiyle sektörde bir ilki daha gerçekleştirdi. Kullanırken sat özelliği sayesinde ikinciyeni.com platformu üzerinden aracını satmak isteyenler, araçları satılana kadar 500 km daha kullanmaya devam ediyor.  

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"