İKÇÜ'de "Şimdi Değişim Zamanı"

14 bine ulaşan öğrenci sayısıyla, 2018-2019 Öğretim Yılı akademik hayatına merhaba diyen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde hızla tamamlanan projelerin heyecanı yaşanıyor...

İKÇÜ'de "Şimdi Değişim Zamanı"
01 Ekim 2018 - 13:16

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Saffet Köse, gelişen ve değişen Çiğli Ana Yerleşke’de yapımı devam eden çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Çevre ve peyzaj düzenlemeleri, inşaat ve alt yapı çalışmaları hızla devam eden alanları yerinde inceleyen Rektör Prof.Dr. Köse’ye, Genel Sekreter Yardımcısı Enes Uzun, Destek Hizmetleri ve Güvenlik Şube Müdürü Ercan Gündoğdu ile yetkili personel eşlik etti.

“Hedef Mutlu Kampüs”

Kampüs alanındaki çalışmaları yakından takip eden Rektör Prof.Dr. Saffet Köse, yenilenen, yapımına başlanan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Öğrencilerinin mutlu olduğu bir kampüs oluşturma hedefinde olduklarını Prof.Dr. Köse, “İKÇÜ hızla büyüyen bir üniversite. Zaman zaman kampüsün şantiyeye döndüğü eleştirilerini alıyoruz. Evet, şantiyeye döndü ama projeler teker teker hayata geçiyor. İnşaatlarımız çok hızlı ilerliyor.” dedi.

“Titizlikle yürütülen bir ekip işi.”

12 bin metrekare kapalı alan içinde yerinde üretim prensibiyle tamamlanan öğrenci ve personel yemekhanelerinin bu öğretim yılında hizmet vermeye başladığını kaydeden Prof.Dr. Köse, öğrencilere daha iyi şartları sunmak için çok çalıştıklarını söyledi.  Rektör Prof.Dr. Köse, tamamlanan yürüyüş yolu ile gece aydınlatması, öğrenci ve personel otoparkları gibi birçok fiziki iyileştirmenin Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı ile Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Prof.Dr. Köse, “Öğrencimizi merkeze alan çalışmalara öncelik tanıyoruz. Bu noktada öğrencilerimizi yağmur ve güneşten koruyarak dersliklere ulaşımını kolaylaştırmak için projelendirilen yürüyüş yolunu da hayata geçirdik. “ şeklinde konuştu. 

“Uluslararası stat heyecanı”

İzmir’deki üniversiteler arasında bir ilk olan, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) onaylı, 4200 kişi seyirci kapasiteli atletizm pistinin yer aldığı stadyum inşaatının da devam ettiğini vurgulayan Rektör Prof.Dr. Köse, “Uluslararası müsabakaların yapılabileceği tüm şehrimize kazandıracağımız İKÇÜ Stadı inşaatının 2019 yılı eğitim yılına kazandırılması için tüm iş gücümüzü seferber ettik. Stad, ulusal ve uluslararası her türlü spor müsabakaların yapılabileceği şekilde planlandı. Bu proje İKÇÜ’nün spor kulvarındaki başarısına da önemli katkı sunacak. Özetle önümüzdeki yıllarda yemyeşil modern kampüsü ve tesisleriyle, çağdaş dünyanın tüm olanaklarını İKÇÜ’lülerle buluşturacağız. Bu hedefe kilitlenen tüm çalışma arkadaşlarıma, gecesini gündüzüne katan tüm personelimize ve bizlere olan desteğini her fırsatta hissettiren öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 “Binası olmayan fakülte kalmayacak.”

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne kazandırılacak yeni binanın da önümüzdeki eğitim yılına yetiştirileceğini müjdeleyen Rektör Prof.Dr. Köse, “25 bin metrekare kapalı alana sahip yeni fakülte binası inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor. Aynı şekilde tüm fakültelerimize yayılacak fiziki alt yapı geliştirme projelerimiz mevcut. Önümüzdeki yıllarda binası bulunmayan fakültelerin öncelik sırasına göre binaların yapımına hızlı bir şekilde geçilecektir.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...