İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun'da depremzedelerle iftar yaptı

Üsküdar Belediyesi tarafından, İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsüne kurulan konteyner kentin açılışı ve iftar programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "İskenderun'dan depremin izlerini sileceğiz"

İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun'da depremzedelerle iftar yaptı
09 Nisan 2023 - 12:59

"Asrın felaketi" olarak anılan depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Hatay'ın İskenderun ilçesinde depremzedeler, Üsküdar Belediyesi'nin desteğiyle tamamlanan konteyner evlere yerleştirildi. 3.000 kişilik 500 konteynerın bulunduğu bölgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile belediye başkan yardımcıları ve yöneticileri depremzedelerle birlikte iftar yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar Belediyesi tarafından, İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsüne kurulan konteyner kentin açılışı ve iftar etkinliğinde, büyük bir afetle karşılaşıldığını, büyük bir imtihanla karşı karşıya olunduğunu dile getirdi. Soylu, depremzede vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını, başlarını sıcak yuvalarına sokana kadar buradan ayrılmayacaklarını ifade etti.

"Çadırların kurulmasından, konteynerlerin altyapısına kadar. İlk günlerde hastanelerin hizmet verebilmesi için mazotun getirilmesinden, jeneratörlere kadar. Konteyner kentlerdeki çamaşır ve kurutma makinelerine kadar. Vatandaşlarımızın sahurda yiyeceği iftarlığa, kahvaltılığa kadar. Çocuklarımızın çadır kentlerde eğitimden geri kalmaması için Milli Eğitim Bakanlığıyla koordine edilen öğretmenler ile YGS ve YKS'ye hazırlanmalarına kadar teker teker ilgileniyoruz."
 
Vatandaşın karşı karşıya kaldığı travmayı atlatabilmesi için elden ne geliyorsa, güçleri neye yetiyorsa onu ortaya koymaya çalışan bir anlayışı seçtiklerini anlatan Soylu, depremden etkilenen bu şehirlerin, kasabalar ve köylerin eskisinden daha güzel olacağını dile getirdi.
 

 "İskenderun'dan depremin izlerini sileceğiz"

Soylu, deprem bölgesinde 2 milyon kişiye iftar yemeği verdiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti:  "Bir taraftan enkazları kaldırıyoruz. Şu anda İskenderun'da acil yıkılması gereken ve enkaz olan binaların yüzde 65'ini kaldırdık. Bayrama kadar çok süratli gidiyoruz. O, yüzde 35'i de bitireceğiz. Bayramdan sonra da ağır hasarlı binalara başlayacağız. Onları da en kısa sürede bitirmiş olacağız. Bu esnada konutlar yapılıyor. Onlar da bir yıl içerisinde bitecek. İlk günlerde bunları söyleyemiyordum. Çünkü acımız derindi. Şu anda da hüznümüz çok. Ama bugün gelecek adına birkaç şey söyleyebiliriz. İskenderunlular hiç endişe etmesinler. Allah'ın izniyle İskenderun'dan depremin izlerini sileceğiz. Daha güvenli, daha dirençli, gelecek nesillere sorumluluğumuz olan daha güçlü binalarda yaşamaya devam edeceğiz."
 

Türkmen: ‘’Kalıcı Konutlar Bitene Kadar Buradayız’’

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de iftar yemeğinde belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda yöneticisiyle birlikte İskenderun’daki iftar yemeğine katıldı. 3000 kişilik 500 adet konteynerı kısa sürede tamamlayarak depremzedeleri buralara yerleştirdiklerini söyledi. 
 
İskenderun ve deprem bölgesinde her gün on binlerce kişiye sıcak yemek sağladıklarını söyleyen Hilmi Türkmen, ‘’ Kalıcı konutlara geçene kadar yanınızdan ayrılmayacağız. İstanbul’un bir ilçe belediyesi Üsküdar olarak adeta bir büyükşehir belediyesi gibi çalışıyoruz. Tüm gücümüzü vatandaşlarımızın da yardım desteklerini arkamıza alarak seferber ediyoruz. Bu akşam Konteyner kentimizde ilk iftarımızı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte yaptık. Kardeşlerimizin Üsküdar’a, Sayın Cumhurbaşkanımıza çok selamı var. Allah’ın izniyle, kalıcı konutlara geçene kadar yanlarından bir an olsun ayrılmayacağız.’’
 
İlçede, çoğunluğu Üsküdar Belediyesi destekli İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi 500 konteynerden oluşurken, içinde yaşam alanları, aşevi, yemekhane, aile sağlığı merkezi, kreş, kütüphane, çamaşırhane ve idari bina bulunuyor.

3.000 kişilik 500 konteynerın bulunduğu bölgede İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile belediye başkan yardımcıları ve yöneticileri depremzedelerle birlikte iftar yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"