Hüseyin Aymutlu: Kritik Tarih 1 Nisan!

Happy Moon’s Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu: “Kısa Çalışma Ödeneği 1 Nisan’dan Sonra Uzatılmazsa Sektörde İşten Çıkarmalar Yaşanabilir”

Hüseyin Aymutlu: Kritik Tarih 1 Nisan!
03 Mart 2021 - 14:22
Pandemi kapsamında geçilen kontrollü normalleşme süreci ile birlikte; aylardır yalnızca paket servis ve gel-al uygulaması ile hizmet veren kafe ve restoranların açılmasına karar verildi. Bu kapsamda; yüksek riskli illerin dışında yer alan kafe ve restoranlar, HES kodu uygulaması zorunluluğu ve saat sınırlamasıyla birlikte konuklarını yüzde 50 kapasite ile yeniden ağırlamaya başlayacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Happy Moon’s Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, “Bu karara en az bizim kadar müşterilerimizin de sevineceğini düşünüyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık, bugünden itibaren de konuklarımızı ağırlamaya başlayacağız” dedi. Yeni önlemlerle başlayan sürecin bir geçiş dönemi olacağını söyleyen Aymutlu, “Kısa Çalışma Ödeneği 1 Nisan’da sona eriyor. Ödenek uzatılmazsa sektör zor durumda kalacak. Bu durumda da ne yazık ki işten çıkarmalar yaşanabilir. Tüm bunları göz önünde bulundurarak ödeneğin uzatılmasını ve  kafe ve restoranların da saat ve hafta sonu sınırlamasının da kaldırılarak 1 Nisan’dan itibaren kapasite sınırlı olarak tamamen açılmasını diliyoruz” diye konuştu.

Çok yüksek riskli iller dışında bulunan kafe ve restoranların yarı kapasite ile hizmet vereceğinin açıklanmasının ardından geçilen normalleşme süreci ile birlikte; HES kodu zorunluluğu ve saat sınırlaması getirilen kafe ve restoranların yarı kapasite ile hizmet vereceği açılış dönemi de başladı.

Müşterilerini yeniden ağırlamaya başladıkları için son derece mutlu olduklarını söyleyen Happy Moon’s Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aymutlu, “Bu duruma en az bizim kadar müşterilerimizin de sevineceğini düşünüyoruz. Kuruluşunun ardından 22 yılı geride bırakan grubumuz, faaliyetlerini ‘Happy Moon’s Cafe’, ‘Manhattan’, ‘BOB’S’ ve ‘Happy Moon’s İKON’ olmak üzere toplamda dört marka ile sürdürüyor. Tüm markalarımıza ait de 36 şubemiz bulunuyor. Geçilen kontrollü normalleşme süreci kapsamında alınan kararlar yazılı olarak elimize ulaştı. Bu çerçevede uyguladığımız pandemi kurallarına yeni iki madde daha eklendiğini söyleyebilirim. Bunlardan birisi; kafe ve restoranlara girişlerde HES kodu şartı getirilmesi. Diğeri de yüzde 50 kapasite ile hizmet verme zorunluluğu. Tüm bunlarla birlikte saat sınırlaması da getirildi. Artık saat 07:00 ile 19:00 arasında konuklarımızı ağırlayacağız. Tabii ki pandemi kapsamında alınan tedbirler gereği; hijyen önlemlerine, sosyal mesafe zorunluluğu kapsamında masaların arasında en az bir buçuk metre mesafe olmasına yönelik kurallara dikkat edeceğiz” dedi.

Personelin yarısı işe gelecek, ciroda yüzde 60 düşüş olacak!
“Restoranlar şimdilik Pazar günü hizmet vermeyecek. Birkaç hafta sonra bu kararın değişeceğini düşünüyoruz” açıklamasını yapan Aymutlu, açılış kapsamında hızla hazırlıklarını tamamladıklarını ve 3 Mart’tan itibaren grup çatısı altında yer alan markalara ait şubelerinin büyük bir kısmını, bir iki gün   içerisinde de şubelerin tümünde hizmet vermeye başlayacaklarını söyledi. Hüseyin Aymutlu, “Açılış saatimizde herhangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz. Yine tüm şubelerimizi saat 08:00’da açacağız. Alınan önlemler gereği de saat 19:00’a kadar müşterilerimizi ağırlayacağız. Ancak, biz grup olarak cirolarının büyük bir kısmını saat 19:00-23:00 arasındaki zaman diliminde yapıyorduk. Şimdi ciromuz eskisine göre yüzde 40’larda olacak. Personelin de yüzde 50’sini işe çağıracağız” diye konuştu.  Kafe ve restoranların cumartesi günleri açık olmasına da değinen Aymutlu, “İnsanlar zaten hafta içi çalışıyorlar. Bu yüzden hafta içi kafe ve restoranlara nispeten daha az gelineceğini düşünüyorum. Cumartesi günleri ise kafe ve restoranlara daha fazla müşteri gelecektir” dedi.

Kritik tarih 1 Nisan!
Kontrollü normalleşme süreci kapsamında alınan kararları değerlendiren Hüseyin Aymutlu, “Kısa Çalışma Ödeneği, 1 Nisan tarihinde sona eriyor. Tamamen açılma gibi bir durum kısa vadede söz konusu olmazsa kısa çalışma ödeneğinin uzatılması gerektiğini düşünüyoruz. Aksi taktirde sektör zor durumda kalacak. Ayrıca bu durumun bir de çalışan personel kısmı var. Ödeneğin uzatılmaması onlar için çok önemli bir sorun. Aksi taktirde sektörde işten çıkarmalar yaşanabilir. Dolayısıyla hem şirketler hem de çalışanlar için kritik tarih 1 Nisan. Her şey normal seyrinde gelişirse 1 Nisan’dan itibaren, HES kodu zorunluluğu ile birlikte pandeminin ilk günlerinden bu yana alınan tüm tedbirlerin uygulanmaya devam ederek saat ve hafta sonu sınırlamasının da kaldırılarak kafe ve restoranların tamamen açılabileceğini düşünüyoruz.. O yüzden önümüzdeki bir aylık sürecin hem çalışmalarımıza devam etmek hem de müşterilerimizi tekrar ağırlamaya başlamak açısından çok önemli bir geçiş dönemi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...