Hüseyin Aşkın: "Radyo Trafik'in Gösterdiği Hassasiyet Takdire Şayan"

İzmir’deki “Trafik Haftası” etkinlikleri Kültürpark’ta İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Açılış töreninin ardından Radyo Trafik İzmir’e açıklamalarda bulunan Aşkın, trafiği çok önemsediklerini belirterek, amaçlarının trafikte kimsenin hayatını kaybetmemesi olduğunu söyledi, Radyo Trafik’in gösterdiği hassasiyetin de takdire şayan olduğunu bildirdi.

Hüseyin Aşkın: "Radyo Trafik'in Gösterdiği Hassasiyet Takdire Şayan"
06 Mayıs 2019 - 18:58

“Trafik Haftası” etkinlikleri tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de başladı. Kültürkpark’ta gerçekleştirilen etkinliğin açılışı, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ın da katıldığı törenle yapıldı. Aşkın, törende yaptığı konuşmanın ardından Radyo Trafik İzmir canlı yayınında Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtladı. “Trafik konusunda Radyo Trafik’in gösterdiği hassasiyet gerçekten takdire şayan…” diyen Hüseyin Aşkın,  “Bütün emniyet teşkilatı, Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın İçişleri Bakanımız, bütün valilerimiz gibi ben de trafiği çok önemsiyorum. Aslında bu bütün bir sorun, herkes bir tarafından tutuyor. Biz polisler olarak da bu işin önemli bir tarafından tutuyoruz. Tek bir amacımız var; trafikte hiçbir vatandaşımız hayatını kaybetmesin, hiç kimse yaralanmasın, acı sonuçları olmasın. Bunun için çok denetim yapmamız, eğitim vermemiz gerektiğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİYORUZ”

İzmir Emniyet Müdürü Aşkın, trafiğin bir bilinç meselesi olduğuna vurgu yaparak, “Trafik bilincini kazandırmak için çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. İzmir’de çocuklar için bir eğitim pistimiz var. Orada gerçekten çocukların trafik bilinci kazanmasında, büyüklerine trafikle ilgili uyarılarda bulunmasına katkı sağlıyoruz. Bunun olumlu sonuçlarını aldık.” dedi.

“İZMİR’DEKİ YAYA ÖLÜMLERİ YÜZDE 38 AZALDI”

Bugün İzmir’de kendisi dahil olmak üzere bütün polislerin emniyet kemerini taktığını kaydeden Hüseyin Aşkın, “Vatandaşlarımızdan da bunu istiyoruz. Trafikte sadece araç içindeki kişiler yok, yayalar da var. Yayalar da trafikte çok zarar görüyorlar. Sayın İçişleri Bakanımızın 2019 yılını “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” yılı ilan etmesi çok önemli. Biz buna 2017 yılında başlayıp yüzde 38 oranında yaya ölümlerinde azalma kaydettik. İstiyoruz ki; yayalarımız, yolcularımız, sürücülerimiz trafikte ne hayatını kaybetsin, ne yaralansın, ne engelli kalsın. Bunun için çok büyük emek sarfediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZ KURALLARA DAHA FAZLA UYUYOR”

Aşkın, İzmir’de sadece trafik polisleriyle değil, kendisi dahil 13 binin üzerindeki emniyet mensubuyla trafiğin içinde olduklarını ve trafik kuralları ihlallerine müdahale ettiklerinin altını çizdi ve, “Sevindirici tarafı şudur; denetimlerimiz bir buçuk kat artmasına rağmen yazdığımız cezalarda yüzde 16’lık bir azalma var. Çünkü artık vatandaşlarımız kurallara daha fazla uyuyorlar. Bunun için mutluyuz. İnşallah 2019, trafik kazalarının azaldığı bir yıl olur, beklentimiz ve tedbirlerimiz bu yönde.” açıklamasını yaptı.

“EMNİYET TEŞKİLATININ SORUMLULUKLARI HERKESİN ÖTESİNDE”

“Trafik bir kültür işi…” diyen Hüseyin Aşkın, “Biz ve bizden önceki nesiller trafik konusunda çok fazla bilinçlendirilmedik ama bundan sonra alınan tedbirlerle çocuklarımızı bilinçlendireceğiz ve geleceğimizi çocuklarımızı eğiterek kurtaracağız. Bunun farkındayız, emniyet teşkilatı olarak bizim sorumluluğumuz herkesin ötesinde ve bu sorumlulukla hareket ediyoruz.” diye konuştu.

“RADYO TRAFİK İZMİR BİLİNÇLENDİRME KONUSUNDA BİZE DESTEK OLUYOR”

Emniyet kemerinin yanı sıra kask kullanımının da üzerine gittiklerini, aynı zamanda son bir buçuk yıldır İzmir’de hızlı gidilen noktaları tespit ettiklerini ve bu noktaları yavaşlatmak için tedbirler uyguladıklarını bildiren İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün çalışma arkadaşlarımız, jandarmamız, STK’lar trafik konusunda bize çok destek veriyor. Radyo Trafik İzmir olarak siz de yayın yaparak bilinçlendirme konusunda bize destek veriyorsunuz. Başta trafik polislerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve trafik haftalarını kutluyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"