HSBC Türkiye'de iki üst düzey atama

HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Küresel Bankacılık alanlarında iki üst düzey atama gerçekleşti.

HSBC Türkiye'de iki üst düzey atama
30 Mart 2021 - 17:36

HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık ve Küresel Bankacılık alanlarında iki üst düzey atama gerçekleşti. Dilek Güleç Salzburg, Küresel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak, Caner Işlak ise Kurumsal Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. 

Geniş ürün portföyü, uluslararası ağı, bilgi birikimi ve deneyimi ile müşterilerini fırsatlarla buluşturmayı hedefleyen HSBC Türkiye, Kurumsal Bankacılık ve Küresel Bankacılık faaliyetlerini iki ayrı birim haline getirdi. Kurumsal müşterilerine daha odaklı ve bütüncül çözümler sunmak üzere bu yapıyı oluşturan Banka, Kurumsal Bankacılık ve Küresel Bankacılık faaliyetlerinin yönetimi için iki üst düzey atama gerçekleştirdi.

Bankacılık sektöründe, Kurumsal Bankacılık alanında 20 yılı aşkın deneyimi bulunan ve son olarak HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Kıdemli Grup Başkanlığı’nı yürüten Dilek Güleç Salzburg, HSBC Türkiye Küresel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Bu kapsamda Salzburg, Çokuluslu Şirketler, Kamu Sektörü ve Finansal Kurumlar Grubu müşterilerine sağlanan Yapılandırılmış Finansman, Yatırım Bankacılığı, Küresel Likidite ve Nakit Yönetimi, Dış Ticaret ve Faktoring ve Sigorta hizmetlerinden sorumlu olacak.  

1999 yılından bu yana HSBC Türkiye’de çeşitli üst düzey roller üstlenen ve 2019 yılından bu yana HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık Ülke Grup Başkanlığı’nı yürüten Caner Işlak ise, HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Işlak, Kurumsal Bankacılık alanında Büyük Kurumsal Şirketler’e Yapılandırılmış Finansman, Yatırım Bankacılığı, Nakit Yönetimi, Dış Ticaret ve Sigorta alanında sağlanan hizmetleri yürütecek.

Dilek Güleç Salzburg 
Dilek Güleç Salzburg, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu olup Kurumsal Bankacılık kariyerine 1999 yılında Demirbank T.A.Ş.’de başladı. Salzburg, 2001-2005 yılları arasında HSBC Türkiye bünyesinde Kurumsal Bankacılık Pazarlama Yöneticisi, 2005-2011 yılları arasında ise Genel Müdürlük Kurumsal Bankacılık ve Sektör Yönetimi biriminde Grup Müdürü olarak görev yaptı. Daha sonra Küresel ve Yatırım Bankacılığı alanında Çokuluslu Şirketler Grup Başkanı olarak çalışan Salzburg, bu görevinin ardından 2016 yılında Çokuluslu Şirketler Ülke Grup Başkanlığı görevini üstlendi. 2020 yılında HSBC Türkiye Küresel Bankacılık Kıdemli Grup Başkanlığı görevine atanan Salzburg’un sorumluluk alanlarına Çokuluslu Şirketler birimine ek olarak Kamu Şirketleri ve Finansal Kurumlar ile ilişki yönetimini yapan birim de eklenmiştir. Dilek Güleç Salzburg, Mart 2021 itibarıyla HSBC Türkiye Küresel Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Caner Işlak
HSBC Türkiye’de Kurumsal Bankacılık ve Yatırım Bankacılığı alanında 1999 yılından bu yana farklı görevler üstlenen Caner Işlak, 1999-2010 yılları arasında Kurumsal Bankacılık Kıdemli Müşteri İlişkileri Yöneticisi, 2010-2016 yılları arasında Yapılandırılmış Bankacılık ve Gayrimenkul Finansmanı Grup Başkanı olarak çalıştı. 2014-2017 yılları arasında Genel Müdürlük Kurumsal Merkez Grup Başkanlığını yürüten Işlak, 2017-2019 yılları arasında Kurumsal Bankacılık Bölgesel Grup Başkanı görevini üstlendi. Işlak, 2019-2021 yılları arasında ise Kurumsal Bankacılık Ülke Grup Başkanı olarak çalıştı. Mart 2021 itibarıyla HSBC Türkiye Kurumsal Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Caner Işlak, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunudur.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay: "Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez"
Başkan Tugay: “Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin...
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?
İran, tuzağa mı çekilmek isteniyor?