HORECA'nın geleceği "nitelikli insan"

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen panelde, sektörünün geleceği masaya yatırıldı...

HORECA'nın geleceği "nitelikli insan"
23 Şubat 2020 - 13:21

HORECA Fair Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı’nda düzenlenen panelde, sektörünün geleceği masaya yatırıldı. Çukurova Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Tayyar Zaimoğlu “Sektörümüzün geleceği insan kaynağına bağlı” dedi.

GL Platform tarafından düzenlenen HORECA Fair kapsamında düzenlenen "HORECA sektörünün geleceği" konulu panel büyük ilgi gördü. Gazeteci Yazar Nedim Atilla’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Kakınç, Gastronomi Duayeni Osman Serim ve Çukurova Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Tayyar Zaimoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Nitelikli gıda

Mutfak Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Kakınç, sektörün her geçen gün hareketlendiğine dikkat çekerek “Gastronomide geleneksel ve nitelikli gıda eğilimi çok önemli. Düzgün planlama yapılırsa ülkemize zenginlik olarak dönecek” dedi. Nitelikli gıdaların az işlem gördüğüne ve koruyucu madde içermediğine dikkat çeken Kakınç “Anadolu toprakları nitelikli gıda ürünleri olarak çok zengin. Biz Türk mutfağının tanıtımı için lezzet hazinemize, özümüze sahip çıkmak gibi bir misyon edindik. Bu doğrultuda kaybolan ürünleri hatırlatmanın, dünyaya yeni bir kapı açmanın en önemli kanallarından biri de HORECA” dedi.

‘İnsan’ kaynağı önemli

Gastronomi Duayeni Osman Serim ise turizmde insan kaynağının önemine dikkat çekti. Serim “Türkiye otelcilikte ve gastronomide bir dünya devi haline geliyor. Dünyanın belli başlı metropollerinde Türk markalarına sıklıkla rastlanıyor. Yani Türk konsept ve ürünleri dünyada kendine yer ediniyor” dedi. Bunların arkasında durabilmek için insan kaynağına ihtiyaç olduğunu belirten Serim “Türkiye son 10 yıldır pro-aşçılık eğitimi konusunda büyük bir atılım içerisinde. Üniversite seviyesinde profesyonel aşçılık eğitimi veren 22 kurumumuz var. İşin başındayız ve eğitim seviyemiz giderek yükseliyor. 10 sene sonra insan kaynağı olarak önemli bir yere sahip olabileceğimizi söyleyebiliriz” dedi.

Ürün tedariği vurgusu

Çukurova Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Tayyar Zaimoğlu da HORECA’da ürün tedariğinin önemli olduğunu söyledi. Otellerde, Türk mutfağının doğru ürünlerle, iyi bir sunumla verilmesi gerektiğini belirten Zaimoğlu “Türk mutfağının yükseltilmesi ve öne çıkarılmasının yolu şeflerden geçiyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...