Hilti Türkiye, çalışan odaklı yaklaşımı ile Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu

Çalışanlarının yüzde 91’i Hilti’yi ‘çalışmak için harika bir yer’ olarak tanımladı!

Hilti Türkiye, çalışan odaklı yaklaşımı ile Great Place to Work Sertifikası'nın sahibi oldu
20 Nisan 2021 - 03:46

İnşaat el aletleri sektörüne kattığı yeni nesil hizmet anlayışı ve üstün performansa sahip teknolojik ürünleriyle yapı, enerji ve endüstri sektörlerine yüksek katma değer sağlayan Hilti Türkiye, dünyanın en prestijli sertifikalarından biri olan Great Place to Work Sertifikası’nı almaya hak kazandı. Çalışan deneyimini merkeze alan perspektifleriyle yüksek güven kültürüne sahip iş yeri kriterlerini karşıladıklarını belirten Hilti Türkiye İK Direktörü Gülseda Gülsoy, bu sertifika ile çalışma kültürünü tüm paydaşların etkileşimde olduğu bir ekosisteme dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi. Great Place to Work Türkiye Enstitüsü tarafından yapılan değerlendirme ve analizlere ek olarak, 16-30 Mart 2021 tarihleri arasında katılım gösterdikleri ankette rekor bir skorla Hilti Türkiye çalışanlarının yüzde 91’inin Hilti’yi ‘çalışmak için harika bir yer’ olarak tanımladıklarını açıklayan Gülsoy, böylelikle çalışan odaklı yönetim anlayışı ve ödüllü İK uygulamalarını bir kez daha global ölçekte tescillediklerinin altını çizdi.

Geleceği referans alan yaklaşımıyla sadece sektörü için değil çalışanları için de katma değer yaratan Hilti Türkiye, küresel geçerliliği olan Great Place to Work Sertifikası’nı aldı. Great Place to Work Sertifikası ile çalışma kültürünü tüm paydaşların etkileşimde olduğu bir ekosisteme dönüştürmeyi hedeflediklerini belirten Hilti Türkiye İK Direktörü Gülseda Gülsoy,geçmiş yıllarda da GPTW Enstitüsü tarafından belirlenen Türkiye’nin en iyi işverenleri listelerine girmeyi başarmış bir şirket olarak bu sertifikayı almaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.

Çalışanların mevcut kurum kültürü hakkındaki deneyimlerine ışık tutuyor
Great Place to Work Sertifika programı, küresel boyutta kabul gören ve çalışanların mevcut kurum kültürü hakkındaki deneyimlerine ışık tutan çalışan anketi aracılığıyla ölçümleniyor. Trust Indexi ve Culture Brief anketinin tamamlanması için iki haftalık bir periyot sunuluyor. Çalışanlarla yapılan Trust Index anketinde şirketlerdeki güven algısını ölçmek hedefiyle güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi kriterler yer alıyor. Culture Brief ise İK uygulamalarının tümünü analiz ederek şirketin bu konudaki performansını ortaya koyuyor. Çalışanların oyladığı ankette gereken kriterlere ulaşıldığında ise kurumlar Great Place to Work Sertifikası’nın sahibi oluyor. İlgili ankete çalışanlarının yüzde 98’i ile katılım gösteren ve güven endeksinde yüzde 91’lik rekor skor elde eden Hilti Türkiye, daha önceki yıllarda da kurumun titizlikle uyguladığı uluslararası kriterleri baz alan birçok yarışmadan ödülle dönmüştü.

“21. yüzyılın çalışma kültürüne yeni bir kimya kazandırıyoruz”
Gelişen dünyanın değişen beklenti ve dinamikleri karşısında çalışma kültürlerini hibrit bir yaklaşımla güncellediklerini dile getiren Hilti Türkiye İK Direktörü Gülseda Gülsoy; “Çalışma anlayışımızın merkezinde; beraber yol aldığımız çalışanlarımızın memnuniyetini maksimize etmek, aidiyet duygularını güçlendirmek, yeteneklerini ortaya çıkaracak bir çalışma ortamı sunmak ve en önemlisi insanı merkeze alarak açık iletişimi benimsemek yer alıyor. Bu noktada tüm süreçlerimizi domine eden temel motivasyonumuz, herkesin mutlu olduğu ve verimli bir kurum kültürü oluşturmak. Hilti Türkiye olarak başarılı, fark yaratan ve kulvarımıza öncülük eden projelerle 21. yüzyılın çalışma anlayışına yeni bir kimya ve özgür bir perspektif kazandırıyoruz. Çalışanlarımızın birbirleriyle etkileşimde olduğu, kurumsal ve bireysel performanslarının güçlendiği bir organizasyon yapısı inşa ediyoruz. Anket sonuçlarına göre çalışanlarımızın yüzde 91’nin Hilti Türkiye’yi ‘çalışmak için harika bir yer’ olarak tanımlaması bunu başardığımızı gösteriyor. Dünyanın sayılı kurumlarının yer aldığı bu listeye girerek aldığımız Great Place to Work Sertifikası’nı çok önemsiyor, kurum kültürümüze sağlayacağı kazanımları çok değerli buluyoruz.” dedi.

Hedef, yetenekli iş gücü için ilk tercih olmak
Great Place to Work Sertifikası kriterlerini şirket yapısının bir parametresi haline getirecek olan Hilti Türkiye; metriklerini, hedeflerini ve bakış açısını ölçen ve yarattığı değeri ortaya koyan bir İK disiplinini rehber kabul ediyor. İK alanında ilklere imza atan, birçok ödüllü İK projesine hayat veren Hilti Türkiye, başarılı iş gücünü çeken bir yetenek havuzu ve önemli bir insan kaynağı gücü haline gelmeyi amaçlıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"