Hilâl-i Ahmer'den Kızılay'a '153 Yıllık İyilik Hareketimiz' sergisi İstanbul Havalimanı'nda açıldı

Türk Kızılay'ın 153. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a “153 Yıllık İyilik Hareketimiz" sergisi 7 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen törenle İstanbul Havalimanı'nda açıldı. 30 Temmuz’a kadar açık kalacak sergide, Kızılay’ın merhamet dolu tarihini yansıtan fotoğraflar ziyaretçilerle buluşuyor.

Hilâl-i Ahmer'den Kızılay'a '153 Yıllık İyilik Hareketimiz' sergisi İstanbul Havalimanı'nda açıldı
07 Temmuz 2021 - 16:45

Türk Kızılay'ın 153. kuruluş yıldönümü dolayısıyla hazırlanan Hilal-i Ahmer'den Kızılay'a “153 Yıllık İyilik Hareketimiz" sergisi 7 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenen törenle İstanbul Havalimanı'nda açıldı. 30 Temmuz’a kadar açık kalacak sergide, Kızılay’ın merhamet dolu tarihini yansıtan fotoğraflar ziyaretçilerle buluşuyor. 

Kurulduğu 11 Haziran 1868 tarihinden bu yana, ülkemizde ve tüm dünyada, Türk milletinin merhamet ve yardımseverliğinin en somut karşılığı olan Türk Kızılay’ın 153 yıllık tarihini anlatan Hilâl-i Ahmer’den Kızılay’a “153 Yıllık İyilik Hareketimiz” Sergisi, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı İstanbul Havalimanında sanatseverlerle buluşuyor.  

Haluk Perk ve Kızılay koleksiyonlarından fotoğrafların ve önemli belgelerin yer aldığı, küratörlüğünü Kızılay Sanat Direktörü Mehmet Lütfi Şen’in üstlendiği sergi, İGA ve Türk Kızılay’ın iş birliği ile İstanbul Havalimanı’nda 30 Temmuz’a kadar ziyarete açık kalacak. 

İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminali gidiş katında gerçekleşen serginin açılış programına; Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, İGA İcra Kurulu Başkanı & Genel Müdürü Kadri Samsunlu, İstanbul Havalimanı DHMİ Baş Müdürü Sadık Sürücü, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Hüseyin Ağca ve Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan katıldı. 

“Türk Kızılay’ın bu özel sergileri evrensel boyutlarda devam edecek”

Açılış programında bir konuşma yapan Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay'ın şimdiye kadar 150’den fazla ülkede çalışma yürüttüğünü ve halen 50'yi aşkın ülkede aktif olarak faliyette olduğunu söyledi. Kınık, geçtiğimiz ay İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesinde, ardından şimdi de İstanbul Havalimanında açılan bu özel sergilerin, evrensel boyutlarda ve farklı temalarda devam edeceğini belirtti. Kıtaların buluşma noktası olan İstanbul Havalimanı'nda Türk Kızılay'ın 153 yıllık iyilik hikayesinden bazı karelerin sergilendiğini aktaran Kınık, "Bu hepimizin, insanlığın iyi tarafının hikayesi. Bize dair olan, bizi birleştiren bizi millet yapan bir hikaye. Dolayısıyla önce bizim öğrenmemiz ve dünyaya anlatmamız gerekiyor "diye konuştu. 

“Yolcularımız Türk Kızılay'ın 153 yıllık iyilik öyküsüne şahitlik edecekler”

 Açılışta konuşan İGA İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu da "İstanbul Havalimanı olarak milli değerlere sahip çıkmak en önemli hedeflerimizden biri. Bu doğrultuda ülkemizin kültürel yaşamına zenginlik katan bu projelere ev sahipliği yapmak bizim için oldukça değerli. Türk Kızılay'ın öyküsüne şahitlik edeceğimiz bu özel sergiyi yolcularımız ziyaretine açmaktan dolayı mutluyuz" dedi.

Tarihe tanıklık etmek isteyenler bu sergide buluşuyor

Sergiyi ziyaret edenler, savaşta yaralanan askerlere yardım etmek için kurulan ‘Hilal-i Ahmer’in, bugünün Türk Kızılay’ına dönüşen hikayesinde; Kızılay’ın kuruluşunu yapan değerli isimler, 1. Dünya Savaşı’nda cephe ve cephe gerisi, yüzen hastaneye dönüştürülen Kızılay gemileri, esir mübadele çalışmaları, Milli Mücadele dönemindeki yardım ve sağlık çalışmaları, Atatürk’ün Kızılay Genel Merkezi’ne ve Derne’deki Kızılay çadırına yaptığı ziyaretleri, Afetlerde umut ışığı Kızılay’ı, Hilal-i Ahmer Kadınlar Merkezi, Sanat ve Kızılay gibi pek çok tarihi olaya tanıklık edecekler.

Hilâl-i Ahmer’den Kızılay’a “153 Yıllık İyilik Hareketimiz” sergisi, İstanbul Havalimanı İç Hatlar Terminali gidiş katında 30 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"