Hazır giyimciler 2022 yılını "tasarım yılı" ilan etti

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) tasarım kültürünü Türkiye’ye yaymak için 2022 yılını tasarım yılı ilan etti.

Hazır giyimciler 2022 yılını "tasarım yılı" ilan etti
30 Eylül 2021 - 16:01

Fashion Prime daha da büyüyecek

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) tasarım kültürünü Türkiye’ye yaymak için 2022 yılını tasarım yılı ilan etti. İzmir’de yapılan MHGF Yönetim Kurulu toplantısında, sektörün mevcut durumu masaya yatırılırken, ülkeye daha çok katma değer kazandırılması için neler yapılması gerektiği tartışıldı.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) ev sahipliğinde yapılan toplantıya Federasyon üyesi derneklerin başkanları katılırken, MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede  sektörün geleceği konusunda neler yapılması gerektiğini konuştuklarını söyledi.

Tasarım kültürü Türkiye’ye yayılacak

Federasyon olarak 2022 yılını tasarım yılı ilan ettiklerini bu kapsamda federasyon olarak ve üye derneklerimizle birlikte farklı etkinlikler yapacaklarını vurgulayan Öztürk, “Tasarım bizim sektörümüz başta olmak üzere hayatın her alanda çok önemli bir kavram. Tasarımlar hayatımızı kolaylaştırdığı gibi ürünlerimize ve hizmetlerimize de daha çok katma değer kazandırıyor. 2022 yılı boyunca Türkiye'nin dört bir yanında,  defile, panel, seminer ve tasarım yarışması gibi birçok etkinlik yapacağız. Amacımız tasarım kültürünü tüm ülkeye yaymak” dedi.

Eğitim sektörün ihtiyacı doğrultusunda şekillenmeli

Eğitim sisteminin Türkiye’de üretim sektörlerinin ihtiyaç duyacağı nitelikte dönüştürülmesi gerektiğini de belirten Öztürk, bu kapsamda üniversite sanayi işbirliğinin de daha da geliştirilmesinin şart olduğunu kaydetti. Türkiye’nin daha çok üretim ve ihracat yapması için eğitim sorununu kesinlikle çözmesi gerektiğine işaret eden Öztürk, Türkiye’nin sürdürülebilirlik ve dijitalleşmeyi konuştuğu bugünlerde , meslek liselerimizin ve meslek yüksek okullarımızın da sektöre bu yönde teknik eleman yetiştirmesi artan taleplere cevap verebilmemiz için büyük önem taşımaktadır.

Sektörün tüm ihtiyaçlarını karşılayacak fuar hazırlığı

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı ve MHGF Başkan Yardımcısı Hayati Ertuğrul ise, İzmir’de gerçekleşen toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Fashion Prime ve Fashion Tech Fuarları’nın da sektörleri açısında çok fayda sağladığına işaret eden Ertuğrul, “Yeni dönemde bu fuarları daha da geliştirmek tüm sektörü kapsayacak bir niteliğe dönüştürmek istiyoruz. Bu konuda İZFAŞ ile de görüş birliğine vardık. Sektörün tüm paydaşlarının katılacağı, İzmir’e de daha çok katkı sağlayacak fuarlarplanlıyoruz. Gelinlik, Damatlık Abiye Giyim Fuarı’nı İzmir’e kazandırmış bir kurum olarak sektörümüzün de desteğiyle bunu da başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor