Hayat kurtaran kahramanlar NTV'ye konuk oldu

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, NTV ekranlarında yayınlanan 'Hayat Kurtaran Kahramanlar' programına konuk oldu.

Hayat kurtaran kahramanlar NTV'ye konuk oldu
01 Ocak 2021 - 11:41
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, NTV ekranlarında yayınlanan 'Hayat Kurtaran Kahramanlar' programına konuk oldu. Programda İzmir'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılış hikayelerinin yer aldığı programda Daire Başkanı Gürhan İnal, 15 yaşındaki Günay Özışık'ın enkaz altından kurtarılış anını anlattı.
 
Geçtiğimiz ekim ayında İzmir'in Seferihisar ilçesinde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından tüm Türkiye İzmir için seferber oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı da Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün talimatıyla hemen deprem bölgesine hareket ederek arama kurtarma faaliyetlerine başladı. Depremde enkaz altında kalan 15 yaşındaki Günay Özışık da Manisa İtfaiyesi’nin çalışmasıyla parmak kamerayla yeri tespit edildikten sonra kurtarıldı. NTV ekranlarında Burak Özcan'ın sunumuyla yayınlanan 'Hayat Kurtaran Kahramanlar' programında da depremin ardından bölgede bulunan arama kurtarma ekiplerinin enkaz altında kalan vatandaşları kurtarış hikayeleri anlatıldı.

Sağ Salim UMKE Ekiplerine Ulaştırdık
Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal da yayına katılarak 15 yaşındaki Günay Özışık'ın enkaz altından kurtarılış anını anlattı. Daire Başkanı Gürhan İnal, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir'in komşu ili olduğumuz için Manisa'da hasar var mı yok mu diye baktığımızda Manisa'da bir hasar olmadığından dolayı hızlıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün talimatlarıyla İzmir'e çıkış yaptık. İlk dakikalarda Doğanlar apartmanına vardığımızda depremin üzerinden 35 dakika civarı geçmişti. Hemen oradaki enkazın üst katlarında kalanları almaya başladık. Günay'ın amcaoğlu da vardı. Günay'ın babası yanımıza geldi. Oğlum 4. Katta dedi. Biz 7'nci katın üzerindeydik. Günay'a doğru parmak kameramızı göndererek onun tam noktasını bulduk ve çalışmaya başladık. Günay tabi bizim parmak kameramızı tuttu. Hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. 7'nci kattan 4'üncü kata inerek Günay'ı aldık. Onun için tabi zaman geçmiyordu. Hadi ağabeylerim beni kurtarmıyor musunuz diyordu. Günay'ı sağ salim alarak UMKE ekiplerine ulaştırdık, onlar da hastaneye ulaştırdı" dedi.

Moralini Yüksek Tutmaya Çalıştık
Günay'ın moralini yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Daire Başkanı Gürhan İnal, "O da hemen yanında olmamızı istiyor. Biliyorsunuz üzerlerinde enkaz var. Yavaş yavaş alarak yanına gittiğimizden dolayı onun moralini hep yüksek tutmaya çalıştık. Kolonları, kirişleri açmamız zaman alıyordu haliyle. Var gücümüzle bütün ekiplerimiz çalışarak hem Günay'ın moralini yüksek tutarak hem kendisinin yanında olduğumuzu belli ederek kısa zamanda kurtardık" ifadelerini kullandı.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü 24 Nisan..."
“Türk Dışişleri açısından yılın belki de en sorunlu günü...
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu
Prof. Dr. İlber Ortaylı İZKİTAP Fest'e konuk oldu