Havada aşk var! Her 100 yolcudan 2'si uçakta aşkı buluyor

HSBC Grubu’nun ‘Gökyüzü Ülkesi’ (Flyland) adlı araştırması dünya genelinde günde 11.9 milyon insanın uçakla seyahat ettiğini ve böylece gökyüzünde neredeyse Küba’nın nüfusu büyüklüğünde sanal bir ‘Gökyüzü Ülkesi’ oluştuğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın sonuçlarına göre; her 100 ‘Flyland’ vatandaşından 2’si hayatının aşkıyla uçakta tanışıyor.

Havada aşk var! Her 100 yolcudan 2'si uçakta aşkı buluyor
17 Nisan 2019 - 12:44

Dünyada İstanbul, Londra Heathrow, Paris Charles De Gaulle, New York JFK, Dubai International, ve Hong Kong International’ın da aralarında bulunduğu 23 havalimanında yolcuları markasıyla karşılayan ve uğurlayan HSBC’nin ‘Gökyüzü Ülkesi’ (Flyland) adlı araştırması, dünya genelinde günde yaklaşık 107 bin uçuş gerçekleştiğini ve 11.9 milyon insanın uçtuğunu ortaya koyuyor. Araştırmanın sonuçlarına göre; her 100 yolcudan 2’si uçakta hayatının aşkıyla tanışıyor.

Gökyüzünde kalıcı dostluklar ve güçlü iş bağlantıları da kuruluyor

35 bin fit yükseklikte sadece romantik ilişkiler kurulmuyor. Uçak yolcularının yarısından fazlası (%51) yanlarında oturan yabancı ile sohbet ederken, her yedi yolcudan biri (%14) kalıcı bir dostluk ilişkisi, %16’sı ise güçlü bir iş bağlantısı kuruyor.

Yılda ortalama 50 saat gökyüzünde geçiyor

Araştırmaya göre; tipik bir ‘Flyland’ vatandaşı üniversite mezunu, 45 yaşlarında ve her yıl ortalama 6 kez uçak yolculuğu yaparak havada ortalama 50 saat geçiriyor.

HSBC Türkiye BireyselBankacılık ve Birikim Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Ayşe Yenel, araştırmaya ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu: “Dünyanın lider uluslararası bankası olarak; küresel ağımız ve dünyanın her yerinde sunduğumuz ayrıcalıklı hizmetlerimizle müşterilerimizin gerek seyahatlerinde gerekse uluslararası iş fırsatlarına erişimlerinde yanındayız. Bu araştırma da her gün ‘Flyland’deki yaklaşık 12 milyon kişi için hayatın nasıl olduğunu ortaya koyuyor. Sonuçlar; insanların gökyüzünde hayatlarını etkileyen bağlantılar kurduğunu gösteriyor. İşte bu nedenle, dünya genelinde 23 büyük havalimanında yolcuları ilk karşılayan ve uğurlayan uluslararası marka HSBC. İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan stratejik konumuyla İstanbul Havalimanı’nın tüm yolcu köprüleri ve apron duvarlarındada markamızla yer almamız müşterilerimize verdiğimiz taahhüdün bir simgesi”.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"