Hakan Koştu'dan Bakırçay Gazetesi'ne Özel Açıklamalar

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu: "Vaat ettiklerimizi 5 yılda gerçekleştireceğiz"

Hakan Koştu'dan Bakırçay Gazetesi'ne Özel Açıklamalar
29 Haziran 2019 - 15:23

 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Bergama Belediye Başkanlığı'na seçilen AK Partili Hakan Koştu geride kalan kısa zamanda neler yaşadığını ve önlerindeki 5 yıllık süreç ile ilgili yapacaklarını anlattı. Başkan Koştu, "Belediyemizin kısa dönemde ödenmesi gereken acil borçları var. Bunları halledip, vaat ettiklerimizi 5 yılda gerçekleştireceğiz. Projelerimiz ile Bergama'yı ileriye taşıyacağız ve hizmetleri aksatmayacağız" dedi. 

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Bakırçay Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Karapehlivan'ın sorularını yanıtlayan Başkan Koştu, yerel seçimin ardından geçen yaklaşık 2 aylık süreçle ilgili ve belediyenin durumuyla ilgili bilgiler verdi. Koştu, doğalgazın şehir içinde genişleyeceğini, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli çalışacaklarını, Bergama Belediyesi'nin borçlarını ödeyeceklerini ve altyapı çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

"Kapıda icra memuruyla karşılaştık..."

Bergama Belediyesi'nin borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Hakan Koştu, belediyeye ait icralık borçların olduğunu ve göreve geldiklerinde icra memurlarıyla karşılaştıklarını anlatarak, "Göreve gelir gelmez kapıda icra memuru ile karşılaştık. Ancak bunu bahane ederek her hangi bir hizmet üretmeme gibi bir lüksümüz yok. Bazı sıkıntılar oldu ve alacaklılar kapıya dayanmış ancak bunların sıkıntılarını gidereceğiz. Belediyenin toplam borcu 64 milyon TL. Tabiİ ki biz bu borçları ödemeye devam edeceğiz ve bir yandan da yatırım yapmamız gerek" dedi.

"Borçları ödeyip, vaat ettiklerimizi 5 yılda yapacağız..."

"Belediye borçlarının içinde Sosyal Güvenlik Kurumu'na, Vergi Dairesi'ne, İller Bankası'na ve özel piyasaya  ait borçlar var. Bu borçların hepsi ödenecektir ama acil olan piyasa borç ödemelerini ön plana aldık. Daha sonra kamu borçlarını da kapatmakla mükellefiz. Tabi bu arada da 31 Mart öncesi vaat ettiğimiz projeler var ve onları da hayata geçirmek durumundayız. Bu yöndeki çalışmalarımızı da başlattık ve önümüzdeki 5 yılda söylediğimiz projeleri tek tek hayata geçireceğiz. Önceki dönemden kalan Çamlı Park projesine devam edeceğiz. Yapılmayan peyzaj ve çevre düzeni ihalelerini de bu süreçte gerçekleştireceğiz. Ancak önce inşaatların bitmesi gerek."

"Doğalgazı bitirip, diğer projelerimizi hızlandıracağız..."

Seçimin ardından Bergama'da hızlanan doğalgaz çalışmalarının diğer projelerin gerçekleşmesi için ilk adım  olduğunu vurgulayan Koştu, alt yapı çalışmalarıyla ilgili de şunları söyledi: "Özellikle söylediğimiz projelerden biri Bergama'nın yollarının düzeltilmesiydi. Bu, yapılması gereken acil işlerden bir tanesidir. İşleri yaparken sıraya koymak gerekiyor ve biz önce altyapı çalışmalarından başladık. Bergama'ya geçtiğimiz yıl doğalgaz ulaşmış ancak şehir içi çalışmaları yapılmamıştı. Geçtiğimiz ay doğalgaz çalışmaları başladı ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Diğer işlerimize geçebilmemiz için doğalgazın ilerlemesi ve bitmesi gerekiyor ki inşallah önümüzdeki yıl doğalgazı bitirmeyi hedefliyoruz. Ardından projelerimizi sırayla gerçekleştireceğiz."

"İzmir ile koordineli çalışıp, hizmetlerin aksamasına müsaade etmeyeceğiz..."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile seçim sonrası iki belediyede yaşanan yoğunluktan dolayı görüşemediklerini belirten Başkan Koştu en kısa sürede projelerin koordineli şekilde hayata geçirileceğini vurgulayarak şunları söyledi: "Göreve başlandıktan sonra hem İzmir Büyükşehir Belediyesi(İBB)'nde hem de bizde bir tebrik yoğunluğu oldu. Bu süreçte meclis toplantıları oldu ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile herhangi bir konuşma fırsatımız olmadı. En kısa sürede İBB Başkanı Tunç Soyer Bey ile de rutin işler dışında bizim ve Büyükşehir belediyesinin projelerini bir masaya yatırıp koordineli bir şekilde hizmetleri götürmemiz gerekiyor. Burada amaç 'Vatandaşa hizmetleri en hızlı ve doğru şekilde nasıl ulaştırırız?' bu olmalı. Bundan sonra da böyle olacağına inanıyorum. Hizmetlerin aksamasına müsaade etmeyeceğiz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...