Güven İslamoğlu ile Frigya'nın İzlerini Keşfettiler…

Güven İslamoğlu rehberliğinde seyahat tutkunları Kral Midas’ın efsanelerine ışık tutan Afyonkarahisar’ın tarihi atmosferinde tarihi bir yolculuğa sürüklendiler.

Güven İslamoğlu ile Frigya'nın İzlerini Keşfettiler…
30 Nisan 2019 - 15:58

Kültür turizmine değer katmayı misyon edinen NG Afyon’un ev sahipliğinde, geçmişten bugüne kadar uzanan tarihin sırlarının keşfedildiği tur Güven İslamoğlu önderliğinde gerçekleştiKral Midas’ın efsanelerine ışık tutan Afyonkarahisar’ın tarihi ve mistik atmosferini, seyahat ve keşif tutkunları, Güven İslamoğlu ile beraber keşfetme fırsatı yakaladı.

Keşif turunun ilk durağı, Midas’ın Anıtı olarak bilinen, tarihi 1800’lü yıllara dayanan Yazılıkaya’da gün doğumuyla başladı. Gün doğumu ayinlerinin yapıldığı görkemli Midas Anıtı’ndan sonra Sümbüllü Anıt’a doğru devam edildi. Geziye katılanlar, Tören Yolu’ndan geçerek Akropolis’te Bitmemiş Anıtı’nın manzarasını tepeden fotoğraflayarak ardından patika yürüyüşüyle Sarnıç’lara ulaştı.

Dağlık Frigya'nın en yüksek tepesinde, ana kayaya oyulmuş Roma ve Bizans lahit tipi kaya mezarlarının yoğun olarak bulunduğu gizemli bir yerleşim olan Seyircik Kale’si rotanın üçüncü durağı oldu.

Göynüş Vadisi’nin içinde yer alan esrarengiz Aslantaş ve Yılantaş anıtlarıyla medeniyetlerin izinde yolculuk yapmaya devam edildi. Frigler döneminden beri yerleşim yeri olarak kullanılan İhsaniye/Döğer Ören yerinde Roma ve Bizans dönemine ait kaya yerleşim ve mezar odaları ile kiliseler misafirleri adeta geçmişe sürükledi. Emre Gölü’nde gün batımını seyrederek seyahat ve keşif tutkunları Güven İslamoğlu ile birlikte turu tamamladılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"