Gökçeada Kuzusu markalaşma yolunda

Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, yılın tamamında doğadan beslenen ve açık havada özgürce dolaşan Gökçeada Kuzuları için yaptığı çalışmaları yoğunlaştırdı.

Gökçeada Kuzusu markalaşma yolunda
08 Şubat 2021 - 11:55
Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Gökçeada’ya özgü bir ırk olan ve tamamen doğadan beslenen organik Gökçeada Kuzusu için, coğrafi işaret başvurusu kapsamında özel bir logo hazırladı.Gökçeada Kuzusu için hazırlanan özel logo, internet ve market satışlarında yerini alırken kırmızı et sektöründen de tam not aldı.


Gökçeada Kuzusu logosu et sektöründen tam not aldı



Gökçeada’ya özgü bir ırk olan ve tamamen doğadan beslenen 'Gökçeada Kuzusu' için özel olarak tasarlan logoyu basın mensupları ile paylaşan Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği; coğrafi işaret başvuru sürecinde olan kuzular için geçen sene başlatılan reklam ve tanıtım kampanyalarının bu sene de artarak devam edeceğini açıkladı.

Çanakkale İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, yılın tamamında doğadan beslenen ve açık havada özgürce dolaşan Gökçeada Kuzuları için yaptığı çalışmaları yoğunlaştırdı. Coğrafi işaret başvurusu sürecinde olan ve markalaşma hedefiyle yola çıkan Gökçeada Kuzusuna Çanakkale ve İstanbul dışında Türkiye'nin dört bir yanından ulaşılabilecek. Kendine has yetiştirilme tarzı ve lezzeti ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ada kuzusu, hazırlanan özel logosu ile zincir marketlerde ve internet mağazalarında satışa sunulurken  yapılan reklam ve tanıtımlar ile değerine değer katıyor.

ADADAN TÜM TÜRKİYE'YE
Gökeçada Kuzusu reklam ve tanıtım ekibi yöneticisi, Atölye Shiraz Yönetim Kurulu Başkanı Pakize Melek Bulut, Gökçeada Kuzusu'nun Marmara'dan tüm Türkiye'ye yayılmaya başladığını belirterek şöyle dedi: "Gökçeada Kuzusu, taşıdığı marka potansiyeli olarak ülkemizin en önemli yerel değerlerimizden biri. Doğal, sağlıklı ve lezzetli olması sebebiyle bilinen çevrelerde zaten talebin yoğun olduğu ada kuzusu etinin Marmara Bölgesi'nde sıkışıp kalmaması, tüm Türkiye tarafından tanınması ve alınabilmesi üzerine çalışmalarımız oldu. Öncelikle gören herkesin Gökçeada Kuzusu'nu tanıması adına bir çalışma yaparak özel bir logo tasarladık. Gökçeada Kuzusu, özel ve premium bir ürün. Erişimi zordur ama dünyanın en lezzetli etlerinden biridir. Kobe sığırı gibi markalaşacak ve tüm dünyaya premium ürün olarak sunulabilecek bir üründür. Marka stratejisi ve iletişim planı dahilinde bu ürünü tüm dünyada markalaştırmayı hedefliyoruz" 

GÖKÇEADA KUZUSU'NU HERKES TANIYACAK
Gökçeada Kuzusu projesinde logonun hazırlanmasından  pazarlanmasına kesim standartlarından satışına her adımında titizlikle çalıştıklarını sözlerine ekleyen Bulut, "Çağımız internet çağı, internet üzerinden alışverişin önemi pandemi ile birlikte biraz daha arttı. Dileyen herkesin, Türkiye'nin her köşesinden Gökçeada Kuzusu etine ulaşabilmesi için zincir marketlerin yanı sıra internette satışının olması gerektiğini düşündük ve bu yönde çalışmalarımıza ağırlık verdik. Gökçeada Kuzusu artık bu sayede daha çok tanınıyor, daha çok talep görüyor. Yakın zamanda herkes çok daha iyi tanıyacak. Bundan sonraki süreçte de birlik yetkilileri ve Gökçeada Kuzusu yetiştiricileri ile birlikte bölgede yaptığımız çalışmalarla reklam ve tanıtımlara devam edeceğiz" diye konuştu. 

Tahsin TUNA /  https://koyunkecidunyasi.com/

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...