Gençler sordu, Saadet'in kadın adayları cevapladı

Saadet Partisi İzmir milletvekili adayları Ceren Kara ile Sümeyye Orhan, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi, hedeflerini ve projelerini anlattı...

Gençler sordu, Saadet'in kadın adayları cevapladı
03 Haziran 2018 - 12:43

Saadet Partisi İzmir milletvekili adayları Ceren Kara ile Sümeyye Orhan, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi, hedeflerini ve projelerini anlattı. “Gençler soruyor, kadın adaylar cevaplıyor” sloganıyla düzenlenen programda genç seçmenlerle buluşan Saadet İzmir’in kadın adayları, sağlık, eğitim ve kültür hizmetlerinin her kademesinde hanımların yer almasına öncelik vereceklerini vurguladılar.

Saadet iktidarında siyasi tutumundan dolayı kimsenin işinden ve kariyerinden mahrum bırakılmayacağını belirten SP İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Sümeyye Orhan, YÖK’ü kaldıracaklarının altını çizdi. Üniversitelerde siyasi baskıdan arındırılmış bir yapı kuracaklarını dile getiren Orhan, “Saadet iktidarında eğitim sistemi değiştirilecek, gençlerimizin yetenek, karakter ve eğilimlerine göre yönelmelerine olanak sağlanacaktır. Meslek seçimine özel önem veren ve değerler eğitimine dayalı bir eğitim sistemi kurulacaktır. Hedefimiz süresi uzun değil, nitelikli eğitimdir. Eğitim süreci kısaltılarak gençlerin hayata geç kalmadan katılmalarını sağlayacağız. Beceri ve niteliklerini üretime aktarmalarının önünü açacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlara yönelik parti programlarını anlatan Saadet Partisi İzmir 2. Bölge milletvekili adayı Ceren Kara ise, çalışma şartlarının iyileştirilmesini sağlayacaklarını kaydetti. Şiddet konusuna özel önem verdiklerine vurgu yapan Kara, “Kadına yönelik fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddetin ve ayrımcılığın karşısında duracak, bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Aynı şekilde çalışma hayatında kadınlarımızın yaşadığı sözel, fiziksel ve mobbing gibi uygulamalarla etkin şekilde mücadele edeceğiz. Şiddete maruz kalmış kadınlarımızın mağduriyetlerini giderebilecek her türlü düzenlemeyi de yapacağız.” şeklinde konuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"