Gemlik'te ceviz büyüklüğünde dolu yağışı

Gemlik ve çevresinde aniden bastıran kuvvetli dolu yağışı, özellikle çevre mahallelerde maddi hasara neden oldu.

Gemlik'te ceviz büyüklüğünde dolu yağışı
29 Eylül 2020 - 16:51
Gemlik ve çevresinde aniden bastıran kuvvetli dolu yağışı, özellikle çevre mahallelerde maddi hasara neden oldu. Gemlik’te öğleden sonra kuvvetli dolu yağışı etkili oldu. Karacaali, Narlı ve Kumla başta olmak üzere çevre mahallelerde meydana gelen dolu yağışı zeytinliklere büyük zarar verdi. Tonlarca ürünün hasar gördüğü yağış sonrası Gemlik Belediyesi ekipleri derhal bölgeye intikal etti. Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Demir, meclis üyeleri ve daire müdürleri, bölgede incelemelerde bulunarak muhtarlar ve mahalle sakinleri ile görüştü.

“Bir yıllık emek 15 dakikada gitti”
Dolu yağışının kısa sürede kuvvetlenip zeytinliklere büyük zarar verdiğini söyleyen Karacaali Muhtarı Göksal Noca, “üretizimizin bir yıllık emeği heba oldu. 15 dakika süren yağışta tüm yılın ürünü zarar gördü, zeytincimiz perişan oldu” dedi.

“Afet durumu ilan edilmeli”
Çevre mahallelerdeki zeytinliklerde hasarın büyük olduğunu belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise muhtarlardan bilgi aldı. Başkan Sertaslan, bir afet durumu ile karşı karşıya olduklarına dikkat çekti. Üreticinin meydana gelen zarardan en az şekilde etkilenmesi için yağışın afet olarak değerlendirilip üst makamlarca bu şekilde işlem yapılması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı, Gemlik Belediyesi’nin tüm müdürlükleri ve imkanları ile hasar gören kırsal bölgelere gerekli desteği sağlayacağını dile getirdi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"