Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Foça'da...

Gelecek Partisi Parti Sözcüsü Serkan Özcan, tatil için yine İzmir’in Foça ilçesini tercih etti. Haftalık yaz tatilini ailesiyle birlikte Foça’da geçiren Serkan Özcan, burada görev yapan ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileriyle de bir araya geldi.

06 Ağustos 2022 - 22:08
Gelecek Partisi Parti Sözcüsü Serkan Özcan, tatil için yine İzmir’in Foça ilçesini tercih etti. Haftalık yaz tatilini ailesiyle birlikte Foça’da geçiren Serkan Özcan, burada görev yapan ulusal ve yerel gazetelerin temsilcileriyle de bir araya geldi.

Mahalli Gündem.com muhabirine konuşan Özcan, Foça’da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Foça'nın doğasına ve yöresel lezzetlerine hayran olduğunu belirten Serkan Özcan, Foçalıların da sıcak kanlı ve samimi insanlar olduğunu söyledi.

Foça’yı ve Foçalıları çok sevdiğini ifade eden Özcan, Foça’ya tatil amaçlı gelmesine rağmen burada konuştuğu insanların görüşlerinden istifade ettiğini belirterek şöyle dedi: “Ailecek her yıl mutlaka en az bir haftayı burada geçiriyoruz. İnsanlarla hasbıhal etmekten çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Her ne kadar tatil için burada bulunuyor olsam da karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğum insanlar sayesinde, yöre halkının Türkiye’ye, Türkiye siyasetine ve güncel sorunlara nasıl baktıklarını anlama fırsatını buluyorum. Buraya boş gelip dolu gittiğim çok olmuştur.”

Türkiye genelinde olduğu gibi Foça’da yaşayan orta ve dar gelirli insanların da son derece zor bir yıl geçirdiğini gözlemlediğini sözlerine ekleyen Özcan, “Türkiye'nin her yerinde duyduğumuz ve gözlemlediğimiz ekonomik sıkıntıları, burada yaşayan insanlardan da dinlediğimi söyleyebilirim. Burada da insanların tek bir gündem maddesi var: ekonomi. Anadolu’da geçim kaynağı kısıtlı bir kasabada yaşayan bir vatandaşımızın sorunu ile Türkiye'nin Avrupa’ya açılan penceresi olan turistik Foça’da yaşayan bir vatandaşımızın sorunu aynı, değişen hiçbir şey yok. Orada tarım yapanın emeğinin karşılığını alamadığı gibi, burada da balıkçılık yapan ya da turizme hizmet eden vatandaşlarımız da emeğinin karşılığını alamıyor. Türkiye’nin dört bir yanında, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı herkesin ortak sorunu haline geldi. Sözün özü, gittiğimiz her yerde insanlardan duyduklarımız karşısında yaşadığımız üzüntüyü, burada da yaşadığımı söyleyebilirim” diye konuştu.

Temas ettiği her insanın “Türkiye'yi liyakatsiz kadrolar bu duruma getirdi” görüşünde birleştiğini ifade eden Özcan, “Artık herkes her şeyin farkında ve insanlar kesinlikle bir değişim istiyorlar, yeni yüzler görmek istiyorlar. Türkiye’de siyasetin artık yeni bir ses ve görüntü vermesi herkesin ortak beklentisi. Diğer taraftan bir de sevindiren bir konu var ki artık insanlar eskisi gibi partizan değiller. Kiminle konuşsam, önemli olanın Türkiye'nin istikbali olduğunu söylüyor ve biz bu yaklaşımdan büyük bir memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

###
SERKAN  ÖZCAN KİMDİR?
Serkan Özcan, ulusal ve uluslararası yatırımcılara stratejik ve ekonomik konularda danışmanlık hizmetleri sunarak Türkiye’ye yönelik fırsatlar konusunda yol göstermek amacıyla 2015 yılı sonunda Turkey Macro View (TMV) Consulting’i kurmuş ve halen bu kurumun Kurucu Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Serkan Özcan, daha öncesinde 2012-2015 döneminde Odea Bank A.Ş.’de Ekonomik Araştırmalar ve Stratejik Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, 2010-2012 yılları arasında Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O’da Başekonomist olarak görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O’da çalıştığı dönemde, Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de yerine getirmiştir.
2006-2009 yılları arasında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda Başkan Danışmanı olarak görev alan Serkan Özcan, ulusal ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri hususunda çalışmalar yapmıştır. 1999-2006 yılları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda Bankacılık ve Finans Kuruluşlar Genel Müdürlüğü Uzmanı olarak çalışmıştır. 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Illinois at Urbana-Champaign’de Finans alanında yüksek lisansını yapan Özcan, evli ve 3 çocuk babasıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
"2024 Yılında Evlenmenin Maliyeti Ortalama 750 Bin TL'yi Buluyor"
Başkan Zeyrek: "Hayatımın sonuna kadar Manisa'ya hizmet etmek istiyorum"
Başkan Zeyrek: “Hayatımın sonuna kadar Manisa’ya hizmet etmek...