Gediz ve Bakırçay'da yeniden balık tutulacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin önemine değinerek ...

Gediz ve Bakırçay'da yeniden balık tutulacak
09 Ağustos 2020 - 14:52
MASKİ Genel Müdürlüğü, daha temiz bir çevre için atıksu arıtma tesislerine bugüne kadar 295 milyon TL yatırım yaptı. Kurum bünyesindeki 19 atıksu arıtma tesisi ile 187 milyon metreküp atıksu arıtımı yapılarak, Manisa’nın geleceği korundu. Gediz ve Bakırçay Havzalarının eski balık tutulan günlerine dönmesi için atıksu arıtma tesislerine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Ergün, yeni tesisler ile bu rakamı daha da yukarı çekeceklerini belirtti.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, atıksu arıtma tesisi yatırımları ile adeta Manisa’ya nefes aldırıyor. Bu kapsamda, il genelinde bugüne kadar Manisa, Turgutlu, Soma, Gördes merkez ile Alaşehir Kavaklıdere’de inşa edilen 5 tesiste inşaat çalışmaları tamamlanarak çalışmaya başladı. Kurum bünyesinde işletilen 14 tesis ile il genelinde aktif olan tesis sayısı 19’a yükseldi. Alaşehir merkez için inşa edilen yeni atıksu arıtma tesisinde çalışmalar sona yaklaşırken atıksu arıtma tesislerine bugüne kadar 295 milyon TL yatırım yapıldı.

Yeni tesisler de kazandırılacak
Başkan Ergün, Sarıgöl, Demirci, Selendi, Köprübaşı Merkez ile Yunusemre Muradiye ve Kırkağaç İlyaslar Atıksu Arıtma Tesislerinin yapılması için de çalıştıklarını ifade ederek, “Bu tesisler dışında da projelerimiz var. MASKİ olarak yatırım yelpazemiz de epey geniş. Vatandaşlarımızın her türlü gereksinimine cevap vermeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere daha sağlıklı ve temiz bir Manisa bırakma gayreti içerisindeyiz. Gediz ve Bakırçay’ın kirlilikten kurtarılması adına yoğun mesaimiz sürüyor. Altyapı anlamında yapmış olduğumuz yatırımlar ile gelecek nesilleri koruma altına alıyoruz” dedi.

Gediz ve Bakırçay’da yeniden balık tutulacak
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, ekolojik dengenin korunması noktasında atıksu arıtma tesislerinin önemine değinerek, “Gediz’de tekrar balık tutma hedefimize büyük adımlarla yaklaşıyoruz. Evsel nitelikli atıksu kirliliğinin önüne geçerek, çocuklarımız için daha sağlıklı ve temiz bir gelecek inşa ediyoruz. Biz, MASKİ olarak Manisa ilinde 5 yıldan biraz fazla bir süre içerisinde 187 milyon metreküp atıksu arıtımı gerçekleştirdik. Yeni tesislerimiz ile bu rakamı çok daha yukarılara çekeceğiz. Daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam temini adına çevreci yatırımlarımıza devam edeceğiz. Çünkü biz Manisa’mızı çok seviyoruz” dedi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"