GastroRize Günleri İkinci Gününü Geride Bıraktı

1.Ulusal Rize Gastronomi Günleri GastroRize, birbirinden değerli konuşmacı ve moderatörlerin katılımıyla gerçekleşen panellerle ikinci gününü geride bıraktı.

GastroRize Günleri İkinci Gününü Geride Bıraktı
03 Temmuz 2021 - 12:23

Birbirinden özgü lokal lezzetleri, büyüleyici doğası ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye’nin yükselen değeri olan Rize’de gerçekleşen GastroRize Günleri ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor. Gastronomi dünyasının profesyonellerini, duayen gazetecileri ve sektörün lider işletmecilerini ağırlayan etkinlik ilgi çekici panellerin yer aldığı ikinci günü geride bıraktı. Rize Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen GastroRize’nin açılış konuşması Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin tarafından gerçekleştirildi.  

Bu yıl pandemi nedeniyle GastroRize Günleri olarak düzenlenen etkinliğin gelecek yıllarda kapsamının genişletilerek uluslararası bir festivale dönüşeceğini söyleyen Metin, turizme verilen öneme değindi ve Rize'de yapılmakta olan havalimanının yıl sonunda faaliyete geçmesi ile beraber şehirde daha fazla kişinin misafir edileceğini kaydetti. Rize'de yapılan yeni konaklama tesisleri ve şehrin içindeki yemek duraklarıyla beraber gelecek yıllardaki festival ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlandıklarını belirten Rahmi Metin ekledi: "İnanıyorum ki gelen misafirlerimiz, özellikle yaylaları gördükçe ne kadar özel bir coğrafyaya sahip olduğumuzu da görecekler. GastroRize ile festivalle amacımız, bu alanın gönüllü insanları vasıtasıyla hakikaten Türkiye'ye, coğrafya olarak Karadeniz coğrafyasına ve dünyaya zaman içinde Rize'mizi, lezzetlerimizi tanıtabilme şerefine nail olmaktır".

GASTRONOMİ DUAYENLERİ BİR ARAYA GELDİ

Türkiye’nin ve Rize’nin en önemli lokal lezzetlerinden çay hem yerel tarımdaki etkisiyle ekonomik hem de gastronomik açıdan büyük önem taşıyor. GastroRize günleri kapsamında gerçekleşen panellerde de yer alan Rize Çayı, METRO Direktörü Maximillian Thomae tarafından “Çayın Mutfaktaki İnovasyonu” başlıklı panelde ele alındı. Food and Travel Dergisi Ebru Erke ise, Dünyada Çay’ın Öyküsü adlı panelinde pek çok kültürde farklı şekilde yer alan çayın hikâyesini anlattı. Gastronomi dünyasının önemli isimlerinden Şef Ömür Akkor ve Şef Şevki Dilmaç "Geleneksel Ürünlerin Restoranlarda Kullanımı" adlı panelde lokal lezzetlerin gurme menülerde yer alma serüvenine değindi. Aylin Öney Tan’ın moderatörlüğünde, Cookshop Genel Müdürü Selçuk Gengeç, BTA İşletme Müdürü Kazım Çil, Çaymer Genel Müdürü Selçuk Azman, La Pain Quotidien İş Birim Müdürü Levent Şahin ve Ateşe Makine Genel Müdürü Murat Karali’nin katılımlarıyla gerçekleşen panelde ise restoran ve kafelerde Rize çayının kullanımı hakkında sohbet edildi.

Yeme-İçme sektörünün duayen isimlerinden Sahrap Soysal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Nalia İşletmecisi Süleyman Tarakçı, Gaziantep Alman Pazarı Güllüoğlu İşletmecisi Murat Güllüoğlu, Hatay Sultan Sofrası İşletmecisi Metin Tansal, Afyonkarahisar Aşçı Bacaksız İşletmecisi Kadir Madenci ile UNESCO Şehirlerinin Lezzet Elçileri ile ilgili birçok bilgi paylaşıldı. Yine yeme-İçme dünyasının en ünlü isimlerinden Elif Korkmazel’in moderatörlüğünde gerçekleşen “Yerel Ürünlerin Adaptasyonu” konulu panelde Hilton Kozyatağı Executive Şefi Yener Özden, Allpoints Restaurant Group Ar-Ge Şefi Rıza Belenkaya, MigrosTicaret Baş Şefi Umut Reçber, Chef Akademi Kurucusu Ali Açıkgül yer aldı. Nilhan Aras moderatörlüğüyle gerçekleşen "Butik Tarımın Önemi" adlı panelde ise "Elibelinde Tarım" kurucusu Aslı Aksoy, "İksirli Çiftlik kurucusu Duygu Ece Aydın ve Tomakan Gıda Kurucusu Ali Tomakan ziyaretçilere keyifli bir sohbet deneyimi sundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...