FULL HD ile 4K TV arasındaki farklar

Televizyon tutkunlarının çok iyi bildiği gibi son zamanların en popüler terimleri arasında 4K ve FULL HD yer alıyor. FULL HD ile 4K TV arasındaki farklar da en çok merak edilen sorular arasında...

FULL HD ile 4K TV arasındaki farklar
10 Mayıs 2022 - 10:28

FULL HD ile 4K TV arasındaki farklar

Televizyon tutkunlarının çok iyi bildiği gibi son zamanların en popüler terimleri arasında 4K ve FULL HD yer alıyor. FULL HD ile 4K TV arasındaki farklar da en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Her ikisi de özellik bakımından oldukça cazip fırsatlar sunuyor olsa da, kimilerinin kafası bu konuda hala karışık.

Televizyon almaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken pek çok husus vardır. Bunların en önemlileri arasında görüntü kalitesi, panel teknolojisi ve yazılım detayları yer almaktadır. Bu özelliklere dikkat ederek sıkı bir piyasa araştırması yapılması halinde, televizyondan alınacak verim de üst seviyede olacaktır.

Sadece bu özellikler değil aynı zamanda diğer detaylar da göz önünde bulundurulmalıdır. Bu detayları sıralayacak olursak:

·   Ses sistemi

·   Ekran çözünürlüğü

·   Hertz değeri

·   Panel teknolojisi

·   İşletim sistemleri

Özellikle ekran çözünürlüğü kalitesi görseller için çok önemlidir. Bu konuda genellikle Full HD ve 4K arasında seçim yapmak zordur. Fiyatlar da genellikle bu çözünürlüğe göre değişmektedir. Düşük seviyeli televizyonların çözünürlüğü Full HD özelliğe sahipken, orta seviyede çözünürlüğe sahip televizyonlar ise 4K çözünürlüğüne sahiptir.

4K çözünürlüğe sahip televizyonlarda piksel sayısı ile Full HD çözünürlüğe sahip televizyonların piksel sayıları arasında fark vardır. Pikselin fazla olması halinde görüntünün detayı da artmaktadır. https://www.axen.com.tr/ adresinde dilediğiniz piksele sahip televizyona ulaşabilirsiniz.

Peki, uzun vadede kullanılabilecek ve avantajları ile alma dürtüsünü ön plana çıkaracak olan televizyon hangisi? Full HD ile 4K TV arasındaki farklar hangileridir? Hangisi tercih edilmelidir?  Detayları birlikte inceleyelim..

Ful HD Nedir?

Ful HD çözünürlüğü ifade eden kelime olup, açılımı Full Hih Definition olarak geçmektedir. Türkçe manası ise yüksek çözünürlüklü yayındır.

4K Nedir?

4K Ultra HD televizyonun açılımı Ultra Definition olup, Türkçe manası yüksek çözünürlüktür. 

Full HD ve 4K Arasındaki Farklar

Piksel adı verilen noktacıkların bir araya gelmesi ile birlikte daha net bir görüntü sağlamaktadır. Piksellerin sayısının çok olması görüntü sayısının da daha net olmasını sağlamaktadır. Full HD televizyonların piksel sayısı 1920x1080 satır pikselden oluşmaktadır. Ekran tazeleme hızları ise 400 Hz’dir. Her ne kadar net bir görüntü sağlasalar da 4K ile karşılaştırılınca daha düşük pikselde kalmaktadır. 4K Ultra Televizyonlar Full HD televizyonlara nazaran 4 katı fazla çözünürlüğe sahiptirler. Ekran tazeleme hızı ise 1000Hz olup smart özelliğindedir. 3840x2160 piksel çözünürlükte ekran görüntüsüne sahiptirler.

4K Ultra HD Televizyonlarda aynı zamanda uydu alıcısı da yer almaktadır.

4K televizyonlarda HDR (High Dynamic Range)teknolojisi bulunmakta olup,10 bit renk ve mükemmel ekran görüntüsü sunmaktadır. Harika bir özellik olan HDR, bir görüntünün en karanlık ve en parlak noktalarını olduğundan daha fazla gösterme özelliğini beraberinde getirmektedir. Bu özel teknoloji sayesinde renklerin kendine özgü her tonunu görmek mümkündür. 4 çekirdek işlemci sayesinde performansı oldukça yüksektir.

Full HD Avantajları

 Full HD televizyonlar 1920x1080 piksel çözünürlük imkanı ile televizyonlarda en yaygın kullanılan özelliğe sahiptirler.

Ölçüleri 16:9 olarak tasarlanıp, geniş ekranlı televizyon ölçülerindendir.

Piksel sayısının fazla olması nedeni ile ekrana daha fazla piksel sığdırılarak yüksek çözünürlüklü görüntülere , keskinliğe , olağanüstü renklere ve ekranda harika derinlik sağlamaktadır.

SPDIF ses çıkışına sahiptirler

HMI ve USB girişine sahip olup otomatik kapanma özelliğine sahiptirler.

Yerli üretim olup, 2+1 yıl garanti imkanı sunmaktadır. Yedek parça ve servis garantisi vardır. Klavye ve Mouse kullanabilme özelliği mevcuttur. 

4K TV Avantajları

Piyasadaki en iyi çözünürlüğe sahip televizyonlar arasında yer alır. 2160p çözünürlüğe sahiptirler. 3840x2160 çözünürlük avantajı ile 8,1 mp’lik görsel sağlar.

Şuan kullanılan televizyonların pek çoğunun 2.1 ‘lik görüntü sağladığını düşünecek olursak, 8.2 ile harika bir görsel şölen imkanı sağlamaktadır.

SPDIF ses çıkışına sahiptirler

 Aynı zamanda kablosuz görüntü aktarımı özelliği bulunmaktadır

HMI ve USB girişine sahip olup otomatik kapanma özelliğine sahiptirler.

4K Ultra televizyonlarda Full HD televizyonlar gibi yerli üretim olup, 2+1 yıl garanti imkanı sunmaktadır. Yedek parça ve servis garantisi her iki model için de geçerlidir. Yine her iki modelde de klavye ve Mouse kullanabilme özelliği mevcuttur.

Full HD ve 4K Televizyon Fiyatları

Hayatın vazgeçilmez parçalarından olan televizyonlar, kimileri için tutku seviyesinde talep görüyor. Kullanım ömrü 6 ile 10 yıl arasında değişen bu teknolojik aletleri almadan önce kullanıcılar sıkı bir piyasa araştırması yapıyor. Uzun süre kullanım ve kaliteli ekran çözünürlüğü için özelliklerine önem veriyor. Bu konuda https://www.axen.com.tr/4k-ultra-hd-tv/ kaliteyi uygun fiyata müşterileri ile buluşturuyor.

Teknik özellikleri ve bütçenize uygun fiyatları ile axen web sitesi üzerinden dilediğiniz ürüne kolaylıkla sahip olabilirsiniz.

Full HD ve 4K televizyon fiyatları web sitesi üzerinde güncel olarak ziyaretçilere bildirilmektedir. Dilediğiniz özellikte televizyonu almak için yapmanız gereken şey web sitesi üzerinden sipariş vermek olacaktır.

Kaliteli ürünleri uygun fiyata ve güvenilir firmadan almak günümüzde büyük önem taşımaktadır. Köklü geçmişi ve geniş müşteri portföyü ile sizlere güvenli alışveriş imkanı sunan axen 4k ultra hd tv yi seçerek siz de alışverişe başlayın ve uzun yıllar kaliteli ürün almanın keyfini sürün.

Aradığınız her modele ulaşabileceğiniz sitede, Full HD ve 4K Televizyon Fiyatları güncel olarak yer almaktadır. Bütçenize ve aradığınız özelliklere uygun olanı tercih ederek alışverişinizi güvenle yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...