Foça'nın süslü kadınları bisiklet kullanmayı özendirmek için pedal bastı

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da kadınlar Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kent Günü dolayısıyla pedal bastılar.

Foça'nın süslü kadınları bisiklet kullanmayı özendirmek için pedal bastı
19 Eylül 2021 - 20:19
İzmir’in turistik İlçesi Foça’da kadınlar Avrupa Hareketlilik Haftası ve Dünya Otomobilsiz Kent Günü dolayısıyla pedal bastılar. Her biri düğüne yada bir davete gider gibi süslenerek bisikletlere binen kadınlar etkinlik güzergahında denize giren, güneşlenen yada kafelerde oturanlarca ayakta alkışlandılar.

Foça’da akşam saatlerinde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda bisikletli kadın katıldı. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’de takım elbisesiyle scooter’a binerek kadınlara destek verdi. Kavala Kafe önünden başlayarak Reha Midilli Sahil Caddesinde, Demokrasi Meydanı’na kadar keyifle pedal basan kadınlar güzergah üzerinde ve meydanda alkışlarla karşılandılar.

BİSİKLET SAĞLIKTIR
Kadınlar adına bir konuşma yapan Canan Limnili etkinliğin amacının yaya yürümeyi ve bisiklet kullanmayı özendirmek olduğunu söyledi. Canan Limnili; “Avrupa Hareketlilik Haftası tüm dünyada 16- 22 Eylül tarihleri arasında kutlanmaktadır. Otomobisiz Kentler Günü’de bu hafta içinde kutlanan bir etkinlik. Günlük yaşam içerisinde otomobil kullanımının azaltılması, yaya ve bisiklet yollarının arttırılması , vatandaşların bireysel araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahat etmesinin teşvik edilmesi amaçtır. Bu kapsamda kadınların başlattığı Süslü Kadınlar Bisiklet Hareketini bizde ilçemizde gerçekleştirmek istedik. Bu etkinlik ile aynı zamanda kadınlarımızın daha çok bisiklet kullanımını özendirmeyi düşündük. Çünkü bisiklet sağlıklıdır. Bisiklet ekonomiktir. Bisiklet eğlencelidir ve özgürlüktür. Bisiklete binen kadınların özgüvenleri çok gelişir. Bugünden sonra daha çok bisiklet kullanmaya varmısınız?” dedi. Limnilinin 3 kez sorduğu soruya meydandakiler yüksek sesle “ Varız” diyerek cevapladılar.

Etkinliğin son bölümünde kadınların şarkılara eşliğiyle gençlerin dans gösterileri izlendi.
 
Seyfi GÜL / İzmir Basın Grubu 
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"