Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden 8 Mart kutlaması

Foça Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, her yıl düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden 8 Mart kutlaması
08 Mart 2022 - 14:31
Foça Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, her yıl düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi. Foça Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle hazırlanan basın açıklamasını Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Limnili yaptı. 

“ONLAR, HAYATLARI PAHASINA İLK ADIMI ATTI”
Her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel anma programları düzenlediklerini belirten Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Canan Limnili, 8 Mart'ın tarihini şu ifadelerle aktardı: “Tüm Dünya’da kadınların önce anma, sonrasında da geçmişten günümüze kazandıkları hakları kutlama ile geçirdikleri bir gün 8 Mart. 1857 yılında, şimdi elde ettiğimiz hakların ilk adımını atan ve bu uğurda hayatlarını kaybeden 129 kadını anıyoruz bugün.  Onlar, hayatları pahasına ilk adımı attı ve o günden bugüne tüm dünyada kadınlar haklarını aramak için mücadelelerine devam etti.”

“KADIN CİNAYETLERİ VE KADINI İKİNCİ SINIF VATANDAŞ YERİNE KOYAN ZİHNİYET”
“Biz şanslı bir millettik. Atamızın ileri görüşlülüğü sayesinde birçok milletin kadınlarından önce 1934 yılında seçme ve seçilme hakkımızı kazandık” diyerek açıklamasını sürdüren Limnili, “Günümüzde hak arayışlarımıza halen devam etmekteyiz. İstanbul Sözleşmesine yeniden dahil olmak, bunların içinde en önemlisi. Son yıllarda gittikçe artan kadın cinayetleri ve kadını ikinci sınıf vatandaş yerine koyan zihniyet herkesi derinden üzen bir konu. Ama şu da bir gerçek ki kanunlar ne kadar ağırlaştırılırsa ağırlaştırırsın eğitim seviyesi yükselmedikten sonra herzeye boş. Yaşadığımız bu kötü gidişatı ancak ve ancak eğitim ile aşabiliriz. Bu konuda en büyük görev yine güçlü kadınlarımıza düşmektedir. Çünkü bir kadın isterse her zorluğun üstesinden gelebilir” ifadelerini kullandı.

“MÜCEVHER GİBİDİR BİR KADININ GÖZYAŞLARI”
Açıklamasının devamında; “Herkes kapısının önünü süpürse tüm mahalle tertemiz olur” sözüne atıfta bulunan Limnili, “İşte yapmamız gereken tam da budur. YERELDE eğitimli kadınların öncülüğünde projeler hazırlamalı, kadınlarımızın eğitim seviyelerini arttırmalı, onlara balık tutmayı öğretmeliyiz. Öğretmeliyiz ki kendi ayakları üzerine sağlam basabilsinler, kimseye muhtaç olmasınlar ve çocuklarını en iyi şekilde yetiştirebilsinler. Özellikle de kız çocuklarını okutmalı, erkek çocuklarına kadına saygı duymayı öğretmeliyiz. İşte o zaman ne kadına şiddet kalır, ne cinsel istismar ne de çocuk gelinler. Bu uzun bir süreç ama sabırlı ve güçlü olursak  inanın başarılı olabiliriz. Mücevher gibidir bir kadının gözyaşları. Onlar damladıkça sizin değeriniz düşer Sözlerime son verirken, tekrardan siz güçlü, emekçi kadınların gününü kutlarım. Sevgiyle, saygıyla kalın” diyerek sözlerini noktaladı.

Foça Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin basın açıklamasıyla başlayan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı, Foça Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kültürel etkinliklerle devam etti. 








 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...