Foça'da sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) bağış eşyaların satışa sunulduğu bir kermes düzenledi.

Foça'da sokak hayvanları yararına kermes düzenlendi
30 Ağustos 2021 - 12:36

HAYVANLARI DA İNSANLARI DA MUTLU ETTİLER

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da 10 yıldır faaliyetlerini sürdüren Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) bağış eşyaların satışa sunulduğu bir kermes düzenledi. Bağışlanan eşyaların çok sayıda, kaliteli ve çok ucuz olması hayvanseverlerin iki gün süren kermese büyük ilgi göstermesine neden oldu. Kermes evlerde kullanılmayan eşyalarını atarak israf etmeyenleri de, onları ucuz fiyattan alanları da,  satışından elde edilen gelirle yiyecek ve tedavi giderleri karşılanan hayvanları da, bu döngüyü sağlayan dernek üyelerini de mutlu etti.

Foça Reha Midilli Kültür Merkezi giriş hollerinde 28 – 29 Ağustos 2021 günlerinde 11.00m- 18.00 saatleri arasında açılan sergilerde yiyecekten, içeceğe, giyecekten seramik ve ahşap ev eşyalarına, çeşitli takı ve süs ürünlerine kadar hemen her şey yer aldı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan hayvanseverler açılış saatinden önce kermes alanında toplanmaya başladılar. Bedellerini ödeyerek dernek üyelerinin kendi elleriyle yaptığı, kek, kurabiye, poğaça, börek, yaprak sarma, dolma, çay gibi yiyecek içeceklerle kahvaltılarını yaptılar. Sonrasında adeta binbir çeşit ürünün yer aldığı sergilerden ucuz olmasına rağmen küçük pazarlıklara da girişerek alışveriş yaptılar. Kermes’in gerçekleştirilmesine; dernek üyesi olan yada olmayan, yılın birkaç ayını Foça’da geçiren bazı yabancı uyruklu kadınlarda bağışlar ve emekleriyle destek verdiler. Pandemi sürecinde kermes yapılamaması nedeniyle bağışlanan eşyaların birikmesi alışverişin iki gün boyunca aynı yoğunlukta sürmesini sağladı.

İSRAFI ÖNLÜYORUZ İNSANLARI DA HAYVANLARI DA MUTLU EDİYORUZ

Foça Hayvanlara Yardım Derneği Başkanı (Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi emekli Öğretim Üyesi) Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu hayvanlara yardım ederken israfında önlenmesine katkı verdiklerini, hayvanları da insanları da mutlu ettiklerini söyledi.



Prof.Dr. Huriye Kuruoğlu; “HAYAD olarak Foça’da 10 yıldır faaliyet gösteren, sokaktaki canlarımıza yardım amaçlı kurulan bir derneğiz. Bu kermesi yaklaşık 7 yıldır yapıyoruz. Bağış olarak; evinde fazlalık olan, az kullanılmış ya da sıfır her şeyi kabul ediyoruz. Gelen bağış malzemeleri üyelerimiz ve hayvanseverler tarafından 3’ e ayrılarak ayıklanıyor. En güzellerini kermese ayırıyoruz. Bir tık daha az kalitede olanları ihtiyacı olan insanlara dağıtıyoruz. Kötü olanlarıda barınakta veya klinikte kısırlaştırılan veya ameliyat olan, tedavi olan hayvanlarımızın altına kullanıyoruz. Yani sıfır israf. Her şey değerlendiriliyor. Hem elindeki fazlalıklardan kurtulmak isteyenlere, hem hayvanseverlere bir kez daha duyurmuş olayım. Gerçekten hiçbir şeyi ziyan etmiyoruz. Türkiye ve bütün dünya zorlu bir süreç geçirdi, geçiriyor. Pandemi denen illet hala başımızda. Bu yüzden biz yaklaşık bir buçuk yıldır kermes yapamıyorduk. Hem malzemelerimiz çok birikti. Üstelik ihtiyacı olanlara dağıtmaya devam etmemize rağmen. Ama güzel olan artık bu kermes gelenekselleşmiş. Foça halkı buna alışmış. Dün biz daha kutuları açarken insanlar akın akın gelmeye başladılar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Ben bunu şöyle formüle ediyorum. Herkes mutlu. Elindeki fazlalıklardan kurtulanlar mutlu. Çünkü iyi bir yere gidiyor ve değerleniyor. Alanlar mutlu. Çok ucuz güzel şeyler alıyorlar. Sokaklardaki hayvanlarımız mutlu. Geliri onlara gidiyor. Pandemide kermes yapamadık ama üyelerimiz aidatlarını daha düzenli ödediler. Bu arada iyi, yüklü bağış yapanlarımız oldu. Büyükşehir ve ilçe belediyesinin de zaman zaman katkıları oldu. Tamamını karşılayamasak ta Foça hinterlandında HAYAD olarak sokak beslemesi yapan insanlara destek olmaya çalıştık. İnşallah bu pandemi bir an önce biter. Eskisi gibi daha sık kermesler yaparız.   İnsanlar fazlalıklarından kurtulur. Hem ucuz ucuz alırlar. Hem de sokaktaki hayvanlarımıza bol bol mama alırız.” Dedi.

Seyfi GÜL / İZMİR BASIN GRUBU

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"