Foça'da fotoğraf krizi

Foça Belediye eski Meclis Üyesi Metin Öngünşen'den CHP'li Foça Belediyesine sert tepki!

Foça'da fotoğraf krizi
22 Eylül 2020 - 17:24
Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nin duvarında yer alan 2004-2009 döneminin Foça Belediye Meclis üyelerinin bulunduğu toplu fotoğrafın, mevcut Foça Belediye başkanının talimatıyla kaldırıldığı öne sürüldü.
 
Demokrat Parti’nin Meclis çoğunluğuna sahip olduğu 2004-2009 döneminde, dönemin CHP’li Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın öncülüğünde ve DP’li Belediye Meclis Üyeleri Günal Menemenli, (Merhum) İbrahim Güler, Süleyman Yenişehirli, Metin Öngünşen, Ceyhun Çetin ve Serdar Tunçbay’ın da desteğiyle, Hayırsever İş İnsanı (Merhum) Reha Midilli tarafından inşa edilen Kültür Merkezi, uzun yıllardır kongre, konferans, seminer, sempozyum, sergi, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
 
O FOTOĞRAF GÜÇ BİRLİĞİNİN NİŞANESİYDİ
Hayırsever İş İnsanı (Merhum) Reha Midilli, dönemin CHP’li Foça Belediye Başkanı ve Demokrat Partili Meclis Üyelerinin güç birliğiyle Foça’ya kazandırılan Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nin duvarına o dönem Foça Belediye Meclisinde görev yapan tüm Meclis üyelerinin aynı karede bulunduğu toplu hatıra  fotoğrafı asılmıştı. Dönemin Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın talimatıyla, ‘Her şey Foça İçin’ sloganıyla oluşturulan güç birliğinin bir nişanesi olarak Reha Midilli Kültür Merkezi’nin duvarına asılan o fotoğrafın, CHP’li mevcut Foça Belediye Başkanı tarafından indirildiği öne sürüldü.
 
METİN ÖNGÜNŞEN SORUYOR: KİM KALDIRDI?
Reha Midilli Kültür Merkezi’nin yapımına, Mimar Süleyman Yenişehirli, Mimar Nurcan Dağlı, Mimar İsmet Yörükoğlu ile birlikte teknik destek de sağlayan Mimar Metin Öngünşen, fotoğrafın kaldırılmasına sert tepki gösterdi. O dönem Demokrat Parti’nin Foça Belediye Meclis Üyesi olan Metin Öngünşen, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; “Reha Midilli Kültür Merkezi’nden emeğimizin karşılığı olan 2004-2009 Foça Belediye Meclis üyelerinin toplu fotoğrafını kim kaldırdı?” diye sordu.
 
KILIÇDAROĞLU’NA İLETİLECEK!
Ayrıca Demokrat Parti’nin Millet İttifakı’nın bileşenleri arasında yer aldığına dikkati çeken Foçalı Demokrat Partililer de konuyu Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın aracılığıyla, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ileteceklerini ifade ettiler.
 
FOTOĞRAFTA KİMLER VAR?
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ
CHP: Mehmet Söylemezoğlu, Mehmet Yıldız, Gülay Sarı, Ahmet Koldaş ve Orhan Gürer.
DP: Günal Menemenli, İbrahim Güler, Metin Öngünşen, Süleyman Yenişehirli, Ceyhun Çetin ve Serdar Tunçbay.
  
HABER: Zehra Çamdeviren / MahalliGündem.com 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"