Foça'da 8 Mart Buluşması

FOÇA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI FATİH GÜRBÜZ, KADINLARA KARANFİL DAĞITTI 

08 Mart 2019 - 16:51

Millet İttifakı'nın CHP'li Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, eşi Seçil Gürbüz'le 
birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü karanfil dağıtarak kutladı.

Seçim çalışmalarını sürdüren Fatih Gürbüz, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' dolayısıyla kadınlara karanfil dağıttı. CHP Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, İYİ Parti Foça İlçe Başkanı Yasemin Görgeç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, İlçe Kadın Kolları üyeleri ve Belediye Meclis üyesi adaylarının da eşlik ettiği karanfil dağıtımı Foça genelinde yapıldı. 

Çalışan kadınları ziyaret ederek günlerini kutlayan ve çiçek takdim eden Fatih Gürbüz, gittiği her yerde büyük sevgi ve ilgiyle karşılandı. Cadde ve sokaklarda karşılaştığı kadınların da gününü kutlayan ve ayak üstü sohbet eden CHP'li Fatih Gürbüz, hal hatır sormayı da ihmal etmedi.
 
8 Mart kutlaması nedeniyle düzenlenen günübirlik gezi için İzmir'den Foça'ya gelen bir kadın kafilesiyle karşılaşan Gürbüz, kente misafir olarak gelen kadınların özçekim ricasını kırmadı ve bol bol anı fotoğrafı çektirdi. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir' sözüne işaret eden Foça Belediye Başkan Adayı Fatih Gürbüz, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, neden çok önemli bizim için?" diye sordu ve şöyle yanıt verdi: "Tüm kadınların, toplumda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın bir birey ve insan hakları çerçevesinde eşit ve özgür olduklarının vurgulanması için... Kadın cinayetlerinin, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin, taciz ve tecavüzlerin, eğitimden alıkonulup küçük yaşta evlendirilen kız çocuklarının, cinsiyetler arası ücret eşitsizliğinin ve daha nice sorunun gündeme getirilmesi için... Eşit, özgür, aklın egemen olduğu, sorgulayan, kadınıyla erkeğiyle önyargısız insanlar olalım hep birlikte diyebilmek için..."


YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"