Filiz Ceritoğlu Sengel içini döktü: Daha seçime üç yıl var...

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belediye Meclis üyelerine ricada bulundu: "Lütfen bir telefon uzağınızdayım. Kafanıza takılanların cevaplarını başka yerlerde aramak yerine beni arayın. Bunu sizlerden özellikle rica ediyorum"

Filiz Ceritoğlu Sengel içini döktü: Daha seçime üç yıl var...
05 Ocak 2021 - 11:54
BAŞKAN SENGEL: EFES SELÇUK İÇİN KENETLENME ZAMANI
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ocak Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü yılın ilk meclis toplantısında Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel önemli bilgilendirmeler yaptı. Dayanışma ile geçen 2020 yılının ardından yeni yılda herkesin daha fazla kenetlenmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Sengel; “Derdimiz bir olsun. Derdimiz bir tek Efes Selçuk olsun. Şimdi Efes Selçuk için daha sıkı kenetlenme zamanı” dedi.  

ESNAFA SEVİNDİRİCİ HABER 
Efes Selçuk Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda meclis komisyonlarına üye seçilmesinin yanı sıra pandemi sürecinde özellikle esnafı yakından ilgilendiren bir karar alındı. Karara göre Efes Selçuk Belediyesi tüm kiracıları, tahsis hakları sahipleri ve sosyal konut kiracıları 2021 yılı Ocak, Şubat ve Mart ayı kira ödemeleri, tahsis ücretleri  son ödeme tarihlerinden 3’er ay süreyle gecikme faizi ve cezası alınmadan ertelenecek.  Belediye kiracılarından geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerlerinin faaliyetlerin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, ayrıca durdurulan süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılmasına da karar verildi. 

Efes Selçuk Belediyesi’nin 2020 yılında zorluklara rağmen önemli işlere imza attığını belirten Başkan Sengel; “Mali açıdan gelir gider dengesinin sağlandığı bir yıl geçirdik.  Özellikle sosyal yardım konusunda ciddi hamleler yaptık. Doğru iletişim ve halkımızla bir araya gelerek dayanışmanın ciddi bir örneklerini gösterdik. 2020 bize dayanışma içinde olmayı öğretti. Hayalini kurduğumuz Efes Tarlası Bakkalı’nı açtık. Bu bizim için ekonomiye can vermenin en önemli yollarından bir tanesiydi” dedi. 

O HABERLERE SON NOKTA 
2020 yılında hayata geçen en önemli projelerden birinin “5 Hedef 50 Proje” içinde yer alan Efes Tarlası Bakkalı olduğunu belirten Başkan Sengel; “Biz bundan üç dört ay önce kooperatif ve belediye arasında işbirliği protokolü geçirdik. Bir kadın kooperatifi, bir tarımsal kalkınma kooperatifi olması yönüyle hepimiz için çok önemlidir.  Ben huzurlarınızda Selçuk Efes Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin kurulması için benimle birlikte yola çıkan başta kurucu üyeler olmak üzere hâlihazırdaki bütün yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum.  Kolay değil bu işlere maddi manevi emeğiyle hiç tereddüt etmeden sosyal amaçlı olarak dâhil olacak kadın bulmak. Kolay değil o kadınların dışardaki kadınları siyasete alet etmeden AK Parti’li, CHP’li, MHP’li diye ayırmadan şu ana kadar benim elimdeki verilere göre 60 tane eve katkı sunabilmek. Kolay değil zamanını buna harcayan kadınları bulmak ve tüzüğün emrettiği gibi beş kuruş almadan adım atmak” dedi. 

Efes Tarlası Bakkalı ile ilgili medyada çıkan haberlere bir kez de meclis toplantısında cevap veren Başkan Sengel; “Haberi kimin servis ettiğine kadar her türlü done elimde olmasına karşılık isim vermeyeceğimi beyan ederek; lütfen her şeyi doğru araştıralım diyorum. Efes Tarlası Bakkalı belediyemize aittir. Kooperatif ise ayrı tüzel bir kişiliktir. Ne yazık ki kimi siyasetçilerin henüz daha yeni siyasete girdikleri için önlerine konan her malzemeyi manşet eder pozisyona gelmelerini de henüz daha siyasete alışamamış olmalarına bağlıyorum. Bu kooperatife ve doğru işler yaptıklarını düşündüğüm tüm kooperatiflere sonuna kadar sahip çıkacağım. Çünkü bizim tek kurtuluşumuz kooperatifleşmek ve kadınları ekonomik döngünün içine dâhil etmektir” dedi. 

Efes Selçuk Belediyesi’nde tamamlanan Toplu İş Sözleşmeleri sürecine de değinen Başkan Sengel; “Toplu iş sözleşmelerinde henüz daha maddi konulara gelmeden, bizim içerde bir sorunumuz yokken işçinin emeğini siyasete alet etmek isteyenler oldu.    Bunun hiç kimseye faydası yok.  “Şu milletvekili ile konuştum demek, belki milletvekilinin bile haberi yok, işçinin emeğini siyasete alet etmek yakışmıyor. Sonuç itibariyle 113 yevmiye üzerinden ikramiye veren tek belediye biziz. Bu yoklukta sözleşmelerimiz en iyi şekilde sonuçlanmıştır” dedi. 
TOKİ ve hastane konuları üzerine de bilgi veren Başkan Sengel; “TOKİ’nin henüz daha ruhsatlandırılması yapılmadı. Eksik evrakları vardı. Onlar teslim edildikten sonra başlayabilir. Ancak şu an orada sadece şantiye alanı yapıldı. Bir konteyner yerleştirildi. Hastane ile ilgili benim bildiğim kadarıyla Mart ayı itibariyle bir ihale gerçekleşecek” dedi. 

TEK DERDİMİZ EFES SELÇUK OLSUN
Toplantıda meclis üyelerinin sorularını da cevaplandıran Başkan Sengel; 2021 yılında daha fazla dayanışma içerisinde olunması gerektiğinin altını çizerek; “ Çok zor bir dönemde üstümüzde ciddi bir yük varken adım atmaya çalışıyoruz. Yollardan, kent ekonomisine kadar neyi nasıl yaparız diye düşünürken meclis üyesi arkadaşlarımdan ricamdır; Lütfen bir telefon uzağınızdayım. Kafanıza takılanların cevaplarını başka yerlerde aramak yerine beni arayın. Bunu sizlerden özellikle rica ediyorum. Benim derdim Efes Antik Kenti’ne turist çekmek. Dün Efes’in gece görüntüleri ile ilgili bir paylaşım yaptım. Derdimiz bir olsun.  Daha seçime üç yıl var. Lütfen bu üç yılı Efes Selçuk için en verimli şekilde geçirelim” dedi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"