Faydalı Böcekler Doğal Yaşam Parkı'ında İş Başında

Doğal Yaşam Parkı’ındaki bitki türlerini korumak için "doğal" mücadele yöntemlerini uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil örtüye zarar veren canlılar için alana "yararlı" böcekler saldı.

Faydalı Böcekler Doğal Yaşam Parkı'ında İş Başında
27 Temmuz 2018 - 17:37

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Sasalı'daki 425 bin metrekarelik arazi üzerine kurulan Türkiye'nin en gözde Doğal Yaşam Parkı, zararlılarla mücadelede uyguladığı "doğal" yöntemlerle de örnek oluyor.

130 türde 1500 hayvanın yanısıra, yüzlerce farklı bitki türüne evsahipliği yapan Park'ta, bitkilere zarar veren canlılarla  mücadeleyi alan içerisinde kimyasal ilaç kullanmadan sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, organik tarımda ruhsatlı ilaçları tercih ediyor ve biyolojik mücadele metotlarından faydalanıyor.

Bu yöntemlerden birini geçtiğimiz günlerde gerçekleştiren İzmir Doğal Yaşam Parkı uzmanları, bitkilerde bulunan yaprak biti (aphis spp. ) zararlısı için 3400 adet uğur böceğini (Coccinella septempunctata) alana bıraktı. Yaprak bitleri ile beslenen her bir uğur böceğinin yaşamı boyunca yaklaşık 130 bin yaprak biti yediğini hatırlatan uzmanlar, ayrıca 2 bin metrekarelik tropik merkezdeki 55 çeşit tropik bitkinin korunması ve bitkilerde bulunan unlu bit zararlısı için, 2 bin adet parazitoid unlu bit arısı (Leptomastix dactylopii ) ve 2 bin adet predatör biyoavcı (Cryptoleamous montrozieri) böceğinin tropik merkez içerisine salındığı bilgisini verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"