Fatih Gürbüz o eleştirilere yanıt verdi: Kaos üretme çabası...

Mülkiyeti Foça Belediyesi’ne ait olan Kumburnu Plajı’nın satışı konusu Foça’yı fena karıştırdı...

Fatih Gürbüz o eleştirilere yanıt verdi: Kaos üretme çabası...
28 Ocak 2020 - 14:08

Foça’nın sevilen simalarından Ersin Yirbeşoğlu’nun ‘Kumburnu Plajı’nın satışıyla ilgili son paylaşımı tartışmaları da beraberinde getirdi. Foça halkına kişisel sosyal medya hesabı üzerinden çağrı yapan Ersin Yirmibeşoğlu, “Maaş ödemek için kamu malı satmak 6 oka da ihanettir. Kumburnu tüm Foçalılarındır. Palmiye gibi gitmesin. Malına sahip çık Foçalı” çağrısını yaptı.

HASAN ESER: BABALAR GİBİ SATAR!

Geçtiğimiz günlerde Mahalli Gündem.com yazarı Hasan Eser de “Fatih Gürbüz o araziyi babalar gibi satar!” başlığı altında bir yazı kaleme almıştı. Dün de ‘Ümit Milli’ rumuzlu sosyal medya hesabı üzerinden, 8 Şubat 2010 tarihli Demokrat Foça gazetesinin kupürü paylaşıldı. “Neyse ki artık satmıyorlar!” notuyla yapılan paylaşım tepkileri de beraberinde getirdi.  Paylaşımın eski tarihli olduğuna işaret eden sosyal medya kullanıcıları, paylaşımın yeni gibi gösterilmeye çalışıldığını savundu.

FATİH GÜRBÜZ: YAP-İŞLET-DEVRET İLE SATIŞA ÇIKILDI DA NE OLDU!

Foça’da son dönemde siyasetin en önemli tartışma konularından biri olan Kumburnu Plajı’nın satılmasıyla ilgili Ege’de Sonsöz’e konuşan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Foça’da Kumburnu Plajı’nın satılması konusunun belediye meclisinde gündeme geldiğini, ilgili maddenin komisyona gönderildiğini ve olası satışın sadece otel yapımı için gerçekleşebileceğini belirterek, “Biz orayı otel karşılığı satmak istiyoruz. Tek turizm imarlı alanımız orası. Büyük bir şirket olacak. Daha önce 3 sefer yap-işlet-devret ile çıkılmış hiçbir şey olmamış” açıklamasını yapmıştı.

KAOS ÜRETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Konuya bir kez daha açıklama getirme ihtiyacı duyan Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Ersin Yirmibeşoğlu’nun paylaşımına şu yorumu yaptı:

(Yazım ve dil bilgisi hatalarını düzeltmeden olduğu gibi aktarıyoruz!)

İŞTE O YORUM

“Satalım kelimesi siyasi tartışma kaos üretme cabası keşke foçanın sorunlarını yılların problemlerini çözmek için oturup proje yazabilseniz tabi burda bağcıyı dövmek kişisel beklentileri yada şahsi kavgalarını başka mecralara taşımak nasıl set cekerizi düşünmek küçük hesaplardır tarih kenti foçamızın hareket kabiliyeti olsun turizm cenneti olsun işsiliğe çözüm üretmek genclerin gelecek kaygısı olmasın derdinş taşımayan kişiler ununu elemiş eleğini asmış yada foça ya sosyal medya da yön vermeye çalışan kişilere şunu söylüyorum hamaset pozisyonlarınıza beni cekemezsiniz 15 yıldır kapalı clup med için sesi cıkmayanlar işgaliye vergi vermeyenler varlık içinde foçaya yokluk gösterenler tarih sizleride yazıcak turizm bölgesinde kalacak yatak sayısı 800 lere düşmüş nitelikli turizmin olmadığının şikayetini yapanlar bugün bşrlikte hareket edip çözüm bulmaya çalışmak yerine en kolay olan şeyi yapıyor şikayet.

Foça belediyesi sadece çöp cevre toplayıp proje üretmeyen basiretsiz bir belediye olmaktan cıkıp kaliteli yapıda görseli olan tarihini sokağını taş evlerini sokak sağlıklaştırmaları yapan alt yapısını suyunu kanalizasyonunu bitiren bir belediye olmak zorunda.

Kumburnu yap işlet devret olur belediye ortak olur yada kurumsal büyük firmayla otel olur ama bir şekilde değerini görür kumburnuna gidip görmeyen bilmeyen yazın orda nasıl rezillikler yaşamdığını bilmeyen kişiler evlerinde oturamayan tuvaleti olmayan yerden bahsederken kendini de sorgulamalı sözüm bu yazıyı paylaşıp foça aşığıyım diyen kişilere hadi gelin tartışalım konuşalım sorun değil çözüm üretelim herkes önce kendi kapısının önü temiz mi bir baksın lafımı anlayan çoktur derdimiz foça ya hizmet etmek peşkeşe ranta izin vermemek.Yüz yüze konuşup anlatmak isterdim ama inşallah anlatabilmişimdir”

ERSİN YİRMİBEŞOĞLU'NDAN YANIT GECİKMEDİ! 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz'ün bu yorumuna Ersin Yirmibeşoğlu'ndan yanıt gecikmedi. Yirmibeşoğlu, Gürbüz'ün yorumuna şu yorumu yaptı:  "Sayın Başkan sokaktaki Foçalıyı da muhatap alarak paylaşıma cevap vermeniz çok güzel. En azından dediğiniz gibi halkın bilmediği konuların bir nebze olsun anlatılması değerlendirmelerin de daha doğru olmasını sağlayacak, teşekkürler. Öncelikle bizim kimseye ayar vermemiz mümkün değildir. Sadece hakkımız olan, insanca yaşamaya zemin hazırlayan şartları isteyen bir talep, bir hak arama söz konusudur. Bu konuda yanlışımızı gösterirseniz özür de dileriz, bedel de öderiz. Foça'yı da merak etmeyin her yönü ile fedaisi olacak kadar biliriz. Ve pek çok nevzuhurun anlayamayacağı kadar severiz, insanca yaşanır halini özleriz. Önce şunların düşünülmesi gerekir; yazdıklarımızda yalan, yanlış var mı, varsa nelerdir? İkincisi sizden yada gelecekten bir beklentimiz var mı, olabilir mi? Düşüncenizi açıklarsanız sevinirim, yanıtlamaya da çalışırım. Foça'nın bizim için ne olduğunu siz bilemezsiniz. Yakın çevrenizin de size gerçekleri anlatmak yerine göstermek istedikleri şekli, sizin duymak istediklerinizi aktaracakları ülkemizin alışılmış yöntemi olduğundan onlardan öğrenmeniz de mümkün değildir. Sizden çok öncesinden beri Foça'daki çok büyük boyutlu sorunları anlatmaya çalışıyoruz. Konu kişiler değildir. Foça'da yaşanan sistemdir. Keşke siz ve bugünkü meclis bunu değiştirebilen ekip olabilseniz. Ama bunun için önce dinlemeniz lazım. Foça'da yürünemeyen sokakları... Eylül 2019 ayında Foça'da kayıtlara geçen köpek ısırılma vakalarının 2373 olduğunun bir meclis üyesi tarafından dile getirildiğini... bırakın kaldırımları... sokakları bile geçilemez hale getiren işyeri işgallerinden 3-4 yıldır işgaliye harci bile alınmadığını... düşük kiralarla belediye dükkanlarının esnafa verildiğini, bu esnafın daha yüksek bedellerle başka esnafa illegal olarak kiraladıklarını... belediye işyerlerinin belediyenin rızası ile hiç bir gelir edinmeden kiracılar arasında yüksek hava paraları ile el değiştirdiğini... bugün bir Foçalı bir tekne alsa limanda bağlayacak yer bulamayacağını ama tekne sahiplerinin kendi aralarında bağlama yerlerini yüksek paralarla devrettiklerini... Foçalı balıkçıların limanda doğru dürüst çay içecekleri bir yerlerinin olmadığını... kira verilmeyen işgaliye yerlerinde bile fiyatların Foçalıları kabul etmez rakamlara ulaştığını... Foça'da 2000'e ulaştığı söylenen kaçak yapıları...
hala gözümüzün önünde yapılan, bitirilen yeni kaçakları... siz bilmiyor musunuz? Daha kaçını sayayım? Bazıları yanlış diyorsanız söyleyin de öğrensin Foça halkı... Ama bilinen de bu, görülen de...Aylardır dilekçelerle kişisel temaslarla size aksaklıkların bir kısmını anlatmaya çalışıyorum. Hiç ilgi göstermediğiniz gibi, "kişisel çekişme" vb. provokatif yorumlar yapabiliyor, dilekçelerimi kaale almıyor, bazen cevap bile vermiyorsunuz. Hatta hak arayanı, durumu öğrenmeden, haksızca cezalandırmaya kalkıyorsunuz. Bunlar sorunu çözmez, insanı sadece hüzünle gülümsetir. Oysa bir davetle yada bir yetkiliniz aracılığı ile görüşme olanağı verseydiniz belki bu yazışmalara gerek bile kalmazdı. Siz bilmediklerinizi öğrenebilir, biz önümüzü görebilirdik. Belki size hak bile verebilirdik. Siz zannediyor musunuz ki bizler bunca yılın sevgisini de, birikimini de, belgelerini de, bilgilerini de Foça'nın hizmetine vermekten kaçınırız, ya da bir bedel isteriz? Asla... Bir kuruş almadan, bir makam beklemeden, bir ayrıcalık istemeden. Ama onur duyarak, can-mal güvenliği içinde güzel, temiz bir Foça'da yaşamanın hazzını duyarak. Söylediğiniz gibi unumuzu eleyip, eleğimizi de duvara asmadık. Sizin bilmediğiniz, bilemeyeceğiniz şekilde hizmet vermeye hala da çabalıyoruz. Allah ömür ve sağlık verdiği sürece de devam edeceğiz. Tıpkı hakkımızı aramaya devam edeceğimiz gibi.. Saygılar, sevgiler sunarım Fatih kardeşim."

OSMAN MERT: FOÇA HALKININ TAPUSU FOÇA HALKINDA KALMALIDIR
Satışa karşı çıkanların başını çeken MHP’li Foça Belediye Meclis Üyesi Osman Mert de Kumburnu Plajı’nın ancak yap-işlet-devret modeliyle satılmasını savunuyor.  

Osman Mert’in konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:  

“Foça - İsmetpaşa Mh. 1746 Ada 1 parsel ' de bulunan 17561 m2 Foça belediye arsasının ( KUM BURNU ) satışı amacıyla 07.01.2020 tarih 14 sıra nolu Belediye Meclis satış talebiyle ilgili görüşümüz ,
-) Belediye Mülkleri satılmamalıdır.
-) Turizm imarlı bu emsalsiz yer Arsa değeri üzerinden kurumsal bir Turizm yatırımcısı ile beraber işletme ortaklığı şekliyle değerlendirilmelidir.
-) Mevcut yer bu şekliyle kiralanmalıdır.
-) Yap-işlet-devret şekliyle verilmelidir. ( Örnek :Fokai Hotel )
-) Belediye tarafından işletilmelidir.
Mevcut maddelerden en doğru olanı tespit edilmeli ve Foça halkının Tapusu foça halkında kalmalıdır.
Saygılarımızla...”  

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...