'Evden Açıklamalı Solo Konserler' ile pazar keyfi

İBB’nin başlattığı “Evden Açıklamalı Solo Konserler” serisi, birbirinden değerli sanatçıların katılımıyla devam ediyor. Kültür AŞ’nin instagram hesabından yayınlanacak olan konser serisinde müzikseverleri, Mayıs ayı boyunca Kerem Görsev, Bülent Evcil, Özcan Ulucan, Mutlu Torun ve Ecesu Sertesen’in muhteşem performansları ile besteciler ve müzik tarihimizden keyifli açıklamaları bekliyor.

'Evden Açıklamalı Solo Konserler' ile pazar keyfi
30 Nisan 2020 - 18:04

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraklerinden Kültür AŞ, Koronavirüs (Covid-19) günlerinde evlerde geçirilen zamanı daha kaliteli ve keyifli hale getirmek için “Evden Açıklamalı Solo Konserler” serisi başlattı. Açılış konserini 26 Nisan’da ünlü kanun sanatçımız Tahir Aydoğdu’nun yaptığı seri kapsamında Mayıs ayı boyunca, Kerem Görsev, Bülent Evcil, Özcan Ulucan, Mutlu Torun ve Ecesu Sertesen her pazar saat 17.00’de Kültür AŞ’nin instagram sayfasında, IGTV üzerinden yarımşar saatlik konserleriyle müzikseverlerle buluşacak.

Birbirinden değerli ustaları ve farklı müzik tarzlarını bir araya getirecek olan “Evden Açıklamalı Solo Konserler” serisinde sanatçılar sadece eserleri seslendirmeyecek, aynı zamanda eserler, besteciler ve müzik tarihimizden keyifli açıklamalar da paylaşacaklar. Müzikseverler 3 Mayıs’ta Kerem Görsev’in piyanosundan, 10 Mayıs’ta Bülent Evcil’in flütünden, 17 Mayıs’ta Özcan Ulucan’ın kemanından, 24 Mayıs’ta Mutlu Torun’un udundan, 31 Mayıs’ta Ecesu Sertesen’in klarinetinden ezgilerle keyifli birer pazar günü geçirecek. Bu konserler, Kültür AŞ IGTV hesabı kultur_istanbul’dan istenildiği zaman izlenmeye devam edilebilecek.

Kültür AŞ - Evden Açıklamalı Solo Konserler Programı:

Kerem Görsev03 Mayıs, Pazar - 17.00

Bülent Evcil10 Mayıs, Pazar - 17.00

Özcan Ulucan17 Mayıs, Pazar - 17.00

Mutlu Torun24 Mayıs, Pazar - 17.00

Ecesu Sertesen 31 Mayıs, Pazar - 17.00

EVDEN AÇIKLAMALI SOLO KONSERLER - SANATÇI BİLGİLERİ

KEREM GÖRSEV

Müzik eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı ve İstanbul Devlet Konservatuarı’nda tamamlayan Kerem Görsev, 30 yılı aşkın müzik kariyerine bugüne kadar 18 albüm sığdırdı ve 2010 yılında yayınladığı ‘Therapy’ albümü, 2011 yılında “Büyük Caz Orkestraları” kategorisinde Grammy aday adayı oldu. Ülkemizde olduğu kadar uluslararası müzik festivallerinde ve konserlerinde de yer alan sanatçı ülkemizin caz müziği alanındaki en önemli temsilcileri arasında yer alıyor. Kerem Görsev, ilk albümünden bu yana, trio için düzenlediği bestelerinden, filarmoni orkestrası aranjmanlarına akustik caz müziğinin farklı formatlarını dinleyicileri ile buluştururken, ağırlıklı olarak kendi bestelerinden oluşan repertuvarıyla sahne alarak, dinamik performansı ve yüksek enerjisi ile müzik severlere caz dolu bir deneyim yaşatmaya devam ediyor.

BÜLENT EVCİL

Dünyaca ünlü flüt virtüözü Sir James Galway tarafından jenerasyonunun en iyi flütçüsü olarak tanımlanan Bülent Evcil; MSÜ Devlet Konservatuarında başladığı flüt eğitimini Brüksel Kraliyet Konservatuarı ve Heidelberg-Mannheim Müzik Yüksek Okulu’nda tamamlamıştır. 1992 yılında Sir James Galway’in Dublin’de düzenlediği flüt seminerindeki ”en iyi yorumcu” yarışmasında kazandığı 2.lik ödülü ona ünlü virtüözün öğrencisi olma fırsatını sağlamıştır. Aralarında, dünyanın en zor flüt konçertosu olarak adlandırılan J.Rodrigo’nun ”Concierto Pastoral” isimli eserinin de olduğu birçok eserin Türkiye’deki ilk seslendirilişlerini gerçekleştirmiştir. Belçika Kraliyet sanat teşvik madalyası sahibi olan Evcil’in “Tango zamanı” “Ortadoğu Minyatürleri” ve “Virtüoz Flüt” adı ile yayınlanan 3 albümü bulunmaktadır. 2000-2005 yılları arasında İstanbul Devlet Opera ve Balesinde flüt Grup Şefi olarak çalışan sanatçı, halen İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda Flüt Grup Şef Yardımcısı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda Solo Flütçüdür. Solist kariyerinde yurtiçi ve yurtdışında 30’den fazla ülkede birçok konser ve uluslararası müzik festivalinde yer almıştır.

ÖZCAN ULUCAN

Altı yaşında keman ve solfej dersleri alarak başladığı müzik eğitimine sırasıyla Varna şehrinde "D.Hristov" Müzik Lisesi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuarı’nda devam etti. Daha sonra Londra'da. Guildhall Müzik Okulu'nda Yfrah Neaman ile Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Rus Kemancı Viktor Pikaizen ile çalıştı ve Yüksek Lisans diploması aldı. 1998-2000 yılları arasında Almanya’da Joshua Epstein ile çalışarak "Konser Diploması" (Konzertreife), 2000-2004 yılları arasında Maxim Vengerov ile keman ve viyola çalışarak "Solistlik Diploması" aldı. Aynı dönemde klarnetçi Eduard Brunner ile Oda Müziği, Jazz piyansti Georg Ruby ile jazz doğaçlama çalıştı. Dünya genelinde onlarca ülkede ve çok çeşitli orkestralarla ve özel konser salonlarında konserler veren Özcan Ulucan, alanında ülkemizi temsil eden önemli isimler arasında yer almaktadır. Özcan Ulucan, Solistlik ve Oda Müziği kariyerinin yanı sıra, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuarında Yardımcı Doçent, Kapadokya Klasik Keyifler Yaz Müzik Akademisi ve Festivalinde eğitmen ve icracı olarak yer almaktadır. Ustası bilinmeyen 18.yüzyıla ait bir kemanla çalan Ulucan’ın kız kardeşleri piyanist Birsen Ulucan ve kemancı Ayşen Ulucan'la beraber kaydettiği "Bir Ağaç Gibi" adında bir albümü bulunmaktadır.

MUTLU TORUN

Müziğe mandolinle başlayan Mutlu Torun, daha sonra ud ve gitar çalıştı. İleri Türk Musikisi Konservatuarı Derneği ve Musiki Kültür Derneği’ne önce öğrenci, daha sonra korist, ûdî ve eğitimci olarak devam etti. Andrea Paleologos’tan klasik gitar, daha sonra İspanya'da Pepe Rodiguez, Rafael Nogales ve Nino Ricardo'dan flamenko gitar dersleri aldı. Cenan Akın ile armoni derslerine başladı, İstemihan Taviloğlu ile devam etti. Daha sona Cemal Reşit Rey ‘in öğrencisi oldu. Nail Yavuzoğlu ile caz teorisi çalıştı. 1 Mevlevî Âyini, 15 ilâhi, 46 saz eseri (ayrıca ud için çok sayıda küçük-büyük etüdler), Türk müziği sazları için 13 çok sesli eser, Ud ve Yaylılar için Süit Kosertant, değişik formlarda 42 sözlü eser,17 çocuk şarkısı, klasik ve flamenko gitar için 19 eser, çok sesliliğe uyarlanan 26 eser bestelemiştir. Tek ve çok sesli beste yarışmalarında 33 eseri ödüllendirilmiştir. İTÜ - Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'nda açıldığı yıl olan 1976’dan 2003 yılında emekli olana kadar görev alan Torun halen Haliç Üniversitesi’nde öğretim üyesidir.

ECESU SERTESEN

Klarinet eğitimine Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlayan Ecesu Sertesen, 2005 yılında Bulgaristan’da, Lubomir Pipkov Ulusal Müzik Okulu tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Genç Virtüözler Yarışması”nda 3.’lük ödülü kazanmış, 2008’de İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu kadro sınavını kazanarak kurumun orkestrasında klarinet sanatçısı olarak çalışmaya başlamıştır. Kurucusu olduğu İstanbul Wind Ensemble oda müziği grubunun ilk CD’si Türk Bestecileri 2018 yılında piyasaya çıkmıştır. Grubun, Fazıl Say’ın prodüktörlüğünde Türk Bestecileri albüm çalışmaları kısa zamana önce bitmiş, aktif olarak konserleri devam etmektedir. Ecesu Sertesen şu an solo ve oda müziği kariyeri ile paralel, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nda solo klarinet sanatçısı olarak görev yapmaktadır. Ülkemizi pek çok uluslararası platformda başarı ile temsil eden Sertesen, çok prestijli 5. Uluslararası Jacques Lancelot Klarinet Yarışması 2020’ye de Jüri olarak seçilmiştir.

TAHİR AYDOĞDU

İlk kanun derslerini ünlü kanun sanatçısı olan babası Gültekin Aydoğdu'dan alan Tahir Aydoğdu,1981 yılında Ankara Radyosu'na girmiştir. Aydoğdu, 1987 yılından 2001 yılına kadar ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Görevlisi ve ODTÜ Klâsik Türk Müziği Korosu Şefliğini yürütmüş, birçok konser verdiği gibi bine yakın öğrenci yetiştirmiştir. Ayrıca, 1997-2000 yılları arasında TRT Ankara Radyosu TSM Müdürlüğü yapmış, değişik tarihlerde Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü'nde, öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Ferit Alnar’ın “Kanun Konçertosu”nu, bestecisinin dışında icra eden ikinci, “Çiftetelli” adlı eserini de seslendiren ilk sanatçı olan Aydoğdu; . Haçatur Avetisyan'ın 2 nolu kanun konçertosunu orijinal haliyle ilk icrasını Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist olarak gerçekleştirmiştir. “Tellerden Dökülen Nağmeler” programı 2002-2018 yılları arasında kesintisiz olarak TRT-Nağme'den yayınlanmıştır. yurt içinde 27 ve 75 ülkede yayınlanan 5 albümü bulunan sanatçı, ABD’den Japonya'ya, Rusya’dan Hollanda’ya 60 ülkede, başarıyla ülkemizi temsil etmiştir. Aydoüdu halen ODTÜ Mezunları ve TAİ-TUSAŞ Türk Müziği korolarının şefliğini sürdürmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...