EÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan "Her Sayfa Yeni Bir Dünya" Projesi

Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu mahkûmlarından gelen “İngilizce öğrenmek istiyoruz” talebine kayıtsız kalmadı.

EÜ Yabancı Diller Yüksekokulundan "Her Sayfa Yeni Bir Dünya" Projesi
05 Temmuz 2021 - 12:38

Ege Yabancı Diller, mahkûmların eğitim isteğini karşılıksız bırakmadı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu mahkûmlarından gelen “İngilizce öğrenmek istiyoruz” talebine kayıtsız kalmadı. Yüksekokul yönetimi, mektupla kendilerine ulaşan talep doğrultusunda “Her Sayfa Yeni Bir Dünya” projesi kapsamında 150 ders kitabı ve CD’lerle 50 İngilizce romanı cezaevine teslim etti.

Kalplere dokunacak bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten proje yürütücüsü Öğr. Gör. Elif Doğan Mutaf, “Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünü yol gösterici olarak kabul ediyoruz. Bu bağlamda cezaevinden aldığımız ‘İngilizce öğrenmek istiyoruz, ama yeterli kitabımız yok’ yazan bir mektup bizi bu çalışmayı yürütmeye teşvik etti. Gereken yazışmalar ve izinlerimiz sonucunda Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlileri ve çalışanlarının katkılarıyla elimizdeki her seviyeden İngilizce ders kitabı, CD’ler ve romanları bir araya getirdik. Çünkü biliyorduk ki eğer bir yerlerde öğrenmek isteyen birileri varsa biz eğitimciler olarak orada olmalıydık. Yaklaşık 150 ders kitabı ve CD’lerle 50 İngilizce romanı ‘Her Sayfa Yeni Bir Dünya’ başlıklı projemiz kapsamında Manisa T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim ettik. Ülkemizin her köşesinden her bir vatandaşımızın eğitime ulaşmasına küçük bir katkı verebilmenin tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz ve diliyoruz ki Ege Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu olarak attığımız bu anlamlı adım, yurdumuzun tüm üniversitelerine de bir emsal teşkil eder ve ‘Her Sayfa Yeni Bir Dünya’ yaratmaya devam eder” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...