EÜ ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden "Eğitimde İşbirliği Protokolü"

Ege Üniversitesi ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğretmen eğitimleri devam ediyor...

EÜ ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden "Eğitimde İşbirliği Protokolü"
12 Nisan 2022 - 16:50

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) geliştirdiği iş birliği protokolleri çerçevesinde meslek gruplarının mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak projelerine destek vermeye devam ediyor. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında öğretmenlerin mesleki gelişim programı başladı. Bu kapsamda Fen Bilgisi öğretmenlerine yönelik “STEM Tasarım Süreci” ve İngilizce öğretmenlerine yönelik olarak “Motivasyonel Çalışma Koşulları” eğitim programları başladı.

EÜ Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen açılış törenine Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan,  İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay’ın yanı sıra; İlçe Milli Eğitim müdürleri, Ege Üniversitesi öğretim üyeleri, eğitim yöneticileri ve öğretmenler katıldı. Tören öncesi Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Aşkar’ı makamında ağırlayan Rektör Budak, üniversitenin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Protokol kapsamında EÜ Eğitim Fakültesi öğretim elemanları aracılığıyla öğretmenlere mesleki gelişim desteği sunulması hedeflendi. Öğretmenlere, öğrenci motivasyonunun desteklenmesine yönelik bilgi ve becerilerini artırmak üzere beş günlük hem çevrimiçi, hem de yüz yüze eğitim verilmesi planlanıyor. Eğitimler kapsamında Fen Bilgisi Öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen etkinliklerde “Çevre Eğitiminde Mühendislik Tasarım Süreci” konularında; İngilizce Öğretmenlerine yönelik olarak düzenlenen etkinliklerde ise, “Motivasyonu Destekleyici Öğretim Etkinlikleri” konularında mesleki gelişim desteği verilecek.

“Tam akredite bir araştırma üniversitesi”

Törende yaptığı konuşmada eğitimlerin çok yönlü faydaları olduğuna dikkat çeken Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Petek Aşkar, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimleri için yaptığı çalışmalardan bahsetti. Aşkar, 20. Milli Eğitim Şurası'nda ortaya koyulan "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" başlıklarındaki üç temel hedef kapsamında yapılan çalışmalardan örnekler verdi.  Bakan Yardımcısı Aşkar,  “Ege Üniversitesi, çok güzide bir üniversite. Ayrıca tam akredite olmuş bir araştırma üniversitesi olması oldukça kıymetli. İş birliği kapsamındaki değerli çabalarınız için emeği geçenleri tebrik ediyorum. Burada verilecek seminerlerin değerli öğretmenlerimiz için kıymetli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Eğitim verilecek olan alanlar çok önemli. Bu konuda Ege Üniversitesine, Eğitim Fakültesine, İl ve İlçe Müdürlerimize gösterdikleri çaba için de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Protokol hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Protokol kapsamında, Eğitim Fakültemiz öğretim elemanları aracılığıyla beş gün boyunca öğretmenlerimize mesleki gelişim desteği sunacağız. İki ayrı etkinlikle sunacağımız bu desteğin ilkinde Fen Bilgisi Öğretmenlerimize ‘Çevre Eğitiminde Mühendislik Tasarım Süreci’ konularında mesleki gelişim desteği vereceğiz.  Bu programda öğretmenlerimizin çevre, iklim değişikliği, atık yönetimi ve sürdürülebilirlik konularında bilgi ve becerilerinin desteklenmesini amaçlıyoruz. Diğer etkinliğimizde ise, İngilizce öğretmenlerimize yönelik ‘Motivasyonu Destekleyici Öğretim Etkinlikleri’ konulu eğitimler vereceğiz. Öğrenci motivasyonuna ilişkin sorunlar, salgın sonrasında daha da önemli hale geldi ve öğretmenlerimizin öğrenci motivasyonunu desteklemeye yönelik bilgi ve becerilerinin artırılması büyük önem arz etmeye başladı” dedi.  

“Öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz”

Üniversitelerin, toplumun dönüşmesinde ve teknolojik olarak gelişmesinde önemli bir unsur olduğunu söyleyen Rektör Budak, “İlerleyen teknolojiyle beraber toplumun yenilikçi dönüşümünde biz üniversiteler, ana figür olma yolunda hızla ilerlemekteyiz. Bu anlamda üniversitemiz bünyesinde yer alan akademik birimlerimizde yürütülen eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmaların derinliğinin ilgili programlara katılan öğretmenlerimizin akademik, sosyal, kültürel ve duygusal yönlerden gelişimine önemli katıklar sunacağına yürekten inanıyoruz. Ege Üniversitesi olarak öğretmenlerimizi desteklemeye, bu vesileyle akademik bilgi ve uygulama süreçlerinin bütünleştirilmesi için iş birliği içinde çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bu kapsamda imzaladığımız protokolün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  

“Öğrencilere yetenekleri doğrultusunda ilham vermeliyiz”

Öğrencilere merak, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda ilham verilmesi gerektiğini belirten İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Mücahit Yentür, “Var olmak, değişmektir; değişmek, olgunlaşmaktır; olgunlaşmak ise, sürekli olarak kendini yenilemektir. Bu, öğretmenlik mesleği söz konusu olduğunda kaçınılamaz bir durumdur. Bizim esas işimiz, öğretmen olduktan sonra başlamakta. Hizmet içi eğitimde mesleki sürecimizin gelişiminde göstereceğimiz performans, yarınlarımızın ümidi gençlerimiz için son derece önemli. Enformasyonun bu kadar hızlı olduğu bir çağda, artık bilgiyi aktarmanın bir anlamı yok; yeni bir bilgi üretmenin anlamı var. Öğrencilerimize öğrettiklerimiz önemli ama onları kendi duygu dünyaları, merak, ilgi ve yeteneklerini doğrultusunda ilham vererek engin bir denize açılmasını sağlamalıyız. İnşallah, bu işi İzmir’de en güzel şekilde yapacağız. Ege Üniversitesi ailesine ve Sayın Rektörümüzün şahsında Eğitim Fakültesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Ulusal ve uluslararası projeler yürütülüyor”

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile hem ulusal, hem de uluslararası projeler yürüttüklerini ifade eden EÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Başbay, “Protokol kapsamında sürece, iki atölye çalışmamızla başlayacağız..  Bu program, uygulamadaki öğretmenler ve akademisyenleri bir araya getirdiğinden büyük önem arz ediyor. Çünkü temel amacımız; teoride üretmiş olduğumuz bilgiyi uygulamaya taşıyabilmek. Öğretmenlerimiz, burada yapılacak olan etkinlikleri öğrencilerimize aktaracak, onlara dokunacak, onların gelişimleri üzerine destek olacak. Süreç esnasında yaptığımız tüm teorik çalışmaları uygulamaya aktararak, çocuklarımıza dokunabilmeyi hedefliyoruz. Ayrıca yaptığımız projelerle İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile birlikte hem ulusal, hem de uluslararası projelerde uyum içinde çalışmaya devam ediyoruz. Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak üzerimize düşen tüm görev ve sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Etkinlikte, Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi sundu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...