EÜ ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen KATO'22 sona erdi

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve Ege Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi” (KATO’22) sona erdi.

EÜ ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen KATO'22 sona erdi
06 Haziran 2022 - 10:31
İZMİR(Ege Ajans)- Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve Ege Üniversitesi iş birliğinde Türkiye’de ilk kez düzenlenen “Kalite Öğrenci Toplulukları Zirvesi” (KATO’22) sona erdi. Türkiye’nin YÖKAK tarafından 5 yıllık akredite edilen ilk üniversitesi olan Ege Üniversitesi ev sahipliğinde yapılan zirveye 75 farklı yükseköğretim kurumundan 250 akademisyen ve öğrenci katıldı. 3 gün süren etkinlik boyunca çeşitli oturumlarla üniversitelerde kalite yönetim sistemlerine öğrencilerin katılımı tartışıldı.

Programın ilk gününde YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar ver EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün zirvenin açılış töreninde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün “Küresel Dönüşüm Kavşağında Türkiye İçin Gelecek Perspektifi”, Araştıran Okul Değerlendirme ve Akreditasyon Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Mustafa Yavuz ise “Yükseköğretimde Yaratıcılık ve Yenilikçilik” başlıklı sunumlarını yaptılar. “Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı” etkinliği ise YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyon Başkanı Mehmet Bora’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İkinci gün etkinliklerinde üniversitelerin kalite toplulukları, sunumlarını gerçekleştirdiler. Ege Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süheyda Atalay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde EÜ Akreditasyon Kalite Yönetim Ofisi Birim Sorumlusu Prof. Dr. Hande Gürer Orman tarafından  “Akredite Bir Üniversitenin Kalitede Öğrenci Katılımına Bakışı” ve EÜ Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı Oğulcan Baki tarafından “Akredite Bir Üniversitede Öğrenci Olmak: Avantajlar ve Fırsatlar” konulu sunumlar gerçekleştirildi.
 
Etkinliğin son gününde ise Ege Üniversitesinin kalite yolculuğu hakkında bilgilendirme sunumları yapıldı. Düzenlenen kapanış töreninde EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Gürgün, YÖKAK Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Gonca Uludağ ve YÖKAK Öğrenci Komisyon Başkanı Mehmet Bora, etkinliğe katkı sağlayan akademisyen ve öğrencilere “Teşekkür Belgesi” verdiler. Ayrıca gönüllülük esasıyla yaptıkları çalışmalarla  “Kalite Güvence Sisteminde En Aktif Topluluk”  ödülünü Karabük Üniversitesi, “Sosyal Medyada En Aktif Topluluk” ödülünü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, “En Paydaş Topluluk” ödülünü ise Gaziantep Üniversitesi kazandı. Ödül kazanan topluluklara plaketleri tören sonunda takdim edildi. Ege Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllü takımına da zirveye verdikleri emeklerden dolayı teşekkür belgesi verildi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"