EÜ'de toplanan ayni yardımların ilk etabı deprem bölgesine gönderildi

İZMİR(Ege Ajans)- Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda gerçekleşen yıkıcı depremlerin yaralarını sarmak adına tüm Türkiye ele ele vermeye devam ediyor.

EÜ'de toplanan ayni yardımların ilk etabı deprem bölgesine gönderildi
08 Şubat 2023 - 21:18
İZMİR(Ege Ajans)- Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda gerçekleşen yıkıcı depremlerin yaralarını sarmak adına tüm Türkiye ele ele vermeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Senatosu kararınca başlatılan, akademik, idari personel ile öğrencilerin desteklediği ayni yardım kampanyasında toplanan malzemelerin ilk bölümü deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım toplama çalışmalarına katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi olarak tek yürek depremzedelerin yanındayız. Başlattığımız ayni yardım kampanyası kapsamında akademik, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimizin bağışlarıyla toplanan malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıkardık. Bölgede ikamet eden öğrencilerimizle iletişim kurmaya devam ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını en ivedi şekilde karşılamak adına 7/24 hizmet veren ‘Canlı Destek Masası’ oluşturduk. Yardım kampanyamıza destek veren tüm personelimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Egeli sağlık personelinin bölgeye ulaştığını dile getiren Rektör Budak, “İlk etapta 28 sağlık çalışanımız, İskenderun Devlet Hastanesi Acil Servisine ulaştı. Gönüllü sağlık personelimizin bölgeye sevkiyatları sürecek. Senatomuzun aldığı kararlar doğrultusunda, Ege Üniversitesi ailesi olarak afetten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olacağız. Yüreğimizi dağlayan bu zor günlerde acıyı yaşayan vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımları yapmayı sürdüreceğiz. Bir kez daha vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
İZKİTAP Fest kitapseverleri ağırlamaya devam ediyor
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri Hariç 473 Milyon TL"
Başkan Çelik: "Bergama Belediyesi'nin Borcu, Belediye Şirketleri...