EÜ'de "Sağlıklı Dişler Çocuk Kliniği" hizmete açıldı

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalının iş birliğiyle açılan “Sağlıklı Dişler Çocuk Kliniği”  hasta kabulüne başladı.

EÜ'de "Sağlıklı Dişler Çocuk Kliniği" hizmete açıldı
29 Aralık 2021 - 13:48
İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı ve Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalının iş birliğiyle açılan “Sağlıklı Dişler Çocuk Kliniği”  hasta kabulüne başladı.

Kliniğin açılışına EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Ersin, Moda Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan,  Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fahinur Ertuğrul, Moda ve Tasarım Yüksekokulundan Dr. Öğr. Üyesi Ece Nüket Öndoğan ve akademisyenler katıldı. Ege Üniversitesi Moda ve Tasarım Yüksekokulu, “Sağlıklı Gülüşler” sosyal sorumluluk projesi kapsamında kliniğin duvarlarını çocuklara hitap eden ve tedavi sürecinde kendilerini daha konforlu hissetmelerini sağlayacak görsellerle donatarak kliniğe destek sağladı.

Kliniğin amacını anlatan Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Ersin, “Bölgemizin ilk Diş Hekimliği Fakültesi olarak, koruyucu diş hekimliği uygulamaları kapsamında sağlıklı dişlere sahip nesillerin devamlığını sağlamak amacıyla Türkiye’nin ilk ‘Sağlıklı Dişler Çocuk Kliniği’ni hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz. Kliniğimizin çalışmaları kapsamında; çocukların bebeklik döneminden itibaren düzenli olarak çocuk diş hekimini ziyaret etmelerini, çene ve diş gelişimlerinin takibini, oluşabilecek erken çocukluk dönem çürüklerinin teşhisini, oral hijyen eğitimleri vermeyi, koruyucu-önleyici tedavi ve uygulamalarının yapılmasını hedefliyoruz. Kliniğimizde, çocuklarımıza ağız hijyeni ve fırçalama eğitimleri verilerek doğru beslenme alışkanlıkları kazandırılıp, uzun dönemde sağlıklı diş ve dişetlerine sahip olmaları sağlanacak. Projede emeği geçen Fakültemiz Pedodonti Anabilim Dalına ve Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalına, Sağlıklı Dişler Kliniğimize hoş bir görüntü kazandıran Moda ve Tasarım Yüksekokuluna ve Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan hocamıza,  destek olan herkese fakültem adına teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"