Eskişehir'in gururu Sümeyye Boyacı'ya 2 ödül birden

ESKİŞEHİR’İN GURURU SÜMEYYE BOYACI’YA 2 ÖDÜL BİRDEN

Eskişehir'in gururu Sümeyye Boyacı'ya 2 ödül birden
05 Kasım 2020 - 17:57
Londra’da yapılan 2019 Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası'nda kadınlar 50 metre sırtüstü finalinde dünya ikincisi olarak şehrimize ve ülkemize büyük gurur yaşatan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sporcusu milli yüzücü Sümeyye Boyacı, Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nden 2 önemli ödülle döndü.

Türkiye'nin farklı branşlarda spor tarihini yansıtması açısından önem taşıyan 66. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, bu yıl 5 milyon gibi rekor bir dijital oy katılımıyla gerçekleşti. Volkswagen Arena’da coronavirüs salgını nedeniyle seyircisiz düzenlenen ödül törenine; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir gibi birbirinden önemli isimler katıldı.

Son yıllarda birbirinden önemli başarılara imza atarak Eskişehir’in gururu olan Büyükşehir Belediyesi sporcusu Sümeyye Boyacı da gecede 2 önemli ödül aldı. Antrenörü Mehmet Bayrak ile ödül törenine katılan Boyacı, hem Yılın Kadın Sporcusu hem de Yılın Paralimpik Sporcusu olarak aldığı başarıları taçlandırdı.

Sümeyye’nin bu özel ödülleri almasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Büyükerşen “Güzel kızımızla gurur duyuyoruz. Sümeyye’nin Büyükşehir Belediyemiz Spor Kulübünün sporcusu olması gururumuzu ikiye katlıyor. Başarısında payı olan ailesine ve antrenörüne teşekkür ediyorum. Başarılarının devamı gelecektir. Biz de imkanlarımız ölçüsünde Sümeyye ve başarılı sporcularımızı desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"