ESİAD 30'uncu yılını Kenan Doğulu konseriyle kutladı

ESİAD 30. kuruluş yıldönümünü Çeşme'de Kenan Doğulu'nun da katılarak sevilen şarkılarını seslendirdiği gece ile kutladı.

ESİAD 30'uncu yılını Kenan Doğulu konseriyle kutladı
05 Eylül 2022 - 18:23

Çeşme’de düzenlenen geceye Kenan Doğulu şarkılarıyla renk kattı

İzmir’in ve Ege Bölgesinin önde gelen sanayici ve işinsanları önderliğinde 16 Mart 1992 tarihinde kurulan Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) 30. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Çeşme Yuzu Beach Club’ta düzenlenen etkinlikte Türk pop müziğinin efsane ismi Kenan Doğulu sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Yaptığı konuşmada veda mesajı veren ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, 13. Dönem Faaliyet Kurulu Üyelerine ve ESİAD çalışanlarına teşekkür plaketi verdi.



Gece ESİAD 30. Yıl filminin izlenmesi ile başlarken, açılış konuşmasını yapan ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, kökleri Ege’ye uzanan evrensel değerlere saygı ve ATATÜRK’ün çizdiği Türkiye Cumhuriyeti vizyonu ve çağdaş uygarlık hedefi doğrultusunda ESİAD’ın faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.


“Sivil toplumun gelişmesinde öncü güç”

1992 yılında gerçekleştirdiği ilk Genel Kurul’da 82 üyesi ile yola çıkan ESİAD’ın bugün yaklaşık 250 üyesi, 20 milyar doların üzerinde iş hacmi, 200 binden fazla istihdam sağlayan ve Ege Bölgesi ihracatının yüzde 50’sinden fazlasını gerçekleştiren 1000’in üzerinde firmanın temsil edildiği güçlü bir sivil toplum örgütü olduğunu belirten Karabağlı, “Demokratik, laik, etkin hukuk devleti ilkelerini savunan, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına hizmet eden, küresel düzeyde rekabet gücü yüksek bir sanayi hedefleyen ESİAD, kurulduğu günden bu yana iş dünyasında sivil toplum anlayışının gelişmesinde öncü rol üstlenmiştir. 30 yıldır İzmir’de ve bölgemizde sanayimize ve iş dünyamıza hizmet eden ESİAD, 25 yılı aşkın süredir  İzmir AB Bilgi Merkezine ev sahipliği yapmaktadır” dedi.


“ESİAD’da bir bayrak devri gerçekleşecek”

Karabağlı, “Gönüllülük esasına dayanan sivil toplum kuruluşlarının demokrasilerin önemli bir aktörü olduğuna işaret ederek, “Çok sesli gerçek demokrasiler sivil toplumun gücü ve etkinliği ile doğru orantılıdır. Bizler, ülkemizin katılımcı demokrasi bakımından güçlenmesinde, çağdaş normlara uyum sağlamasında ve sosyo-ekonomik olarak gelişmesinde sivil toplum kuruluşlarının önemli rol oynadıklarına inanıyor ve bunun sorumluluğunu taşıyoruz. ESİAD 30 yıldır bu sorumlulukla çalıştı. Bundan sonra hizmet çıtasını daha da yükselterek iş dünyasına hizmet vermeye devam edecektir” diye konuştu.
ESİAD’ın pandemi nedeniyle gecikmeli olarak Mart 2021’de gerçekleştirilen Genel Kurulunda seçilen 13. Dönem Yönetim Kurulunda yer alarak, ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmekten onur duyduğunu ve bu görevi ilk günden itibaren layıkıyla yerine getirmek tüm gücüyle çalıştığını ifade eden Karabağlı, aynı zamanda veda mesajı verdi. Karabağlı, EBSO seçimlerinde Yönetim Kuruluna aday olma kararı çerçevesinde ESİAD Yönetim Kurulundan ve Yönetim Kurulu başkanlığından ayrılacağını, bunu bir bayrak devri olarak gördüğünü belirtti.

ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer ise, ESİAD 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı olarak gerçekleştirdiği çalışmalar ve Derneğe kattığı motivasyon için Mustafa Karabağlı’ya teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.

Tamamen sponsorların katkılarıyla düzenlenen gecede, konuşmaların ardından 13. Dönem Faaliyet Kurulu Üyelerine ve ESİAD çalışanlarına Mustafa Karabağlı tarafından teşekkür plaketi verildi. Daha sonra sahne alan Kenan Doğulu ise en güzel şarkılarını söyleyerek ESİAD üyelerine ve misafirlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecenin ana sponsorluğunu İzka İnşaat, Luvi Grup, Park Gayrimenkul Yatırım A.Ş. Teco üstlenirken etkinlik sponsorları ise Ci Group, Çekiçoğlu, Eczacıbaşı, Hasan Yıldırım Demir Çelik Sanayi Ticaret A.Ş., Karluna, Norm Holding, Otto Group, Özdeker ve Tolkar Smartex oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...