"Erbakan Hocanın kemikleri ile değil, fikirleri ile ilgileniyoruz"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın: "Erbakan Hocanın kemikleri ile değil, fikirleri ile ilgileniyoruz"

"Erbakan Hocanın kemikleri ile değil, fikirleri ile ilgileniyoruz"
02 Mart 2020 - 16:38

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Fatih Aydın, Türkiye’nin beka problemini gidermenin birincil yolunun ülkedeki kucaklaşmayı, helalleşmeyi, normalleşmeyi temin etmek olduğunu söyledi. Partisinin İzmir Teşkilatının ‘İl Divan Toplantısı’na katılan Fatih Aydın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayrılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Aydın, “Bizim ihtiyacımız ülkemizin birliği, beraberliği, kardeşliğidir. Görüşümüz, tarafımız, yaşam tarzımız ne olursa olsun, en büyük ihtiyacımız budur. Saadet Partisi olarak her kesimle oturup konuşabiliyoruz, müzakere edebiliyoruz. Kimseyi ayrı olarak görmüyoruz. Biz diğer partilerin fikriyatına karşıyız. Ama diğer partilerde yer alan kişilerin şahıslarına karşı değiliz. Ötekileştirerek sorunlarımızı asla çözemeyiz. Saadet Partisi olarak birleştirici siyasetimizden taviz vermeyeceğiz. Bunu yaptığımızdan dolayı bize ‘Çizginizi bozdunuz. Erbakan Hocanızın kemiklerini sızlatıyorsunuz’  diyorlar. Biz Hocamızın kemikleri ile değil, fikirleri ile ilgileniyoruz. Hocamızın naaşını arayan varsa İstanbul’da Merkez Efendi Kabristanı’ndadır. Ama Hocamızın manasını, davasını, hedeflerini, ilkelerini arayan varsa, Saadet Partisi’ndedir. ” diye konuştu.

Laik olsa ne olur, dindar olsa ne olur

Saadet Partisi olarak Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden yapılan siyaseti kabul etmediklerini kaydeden Aydın, “Ama aynı şekilde biz Recep Tayyip Erdoğan hayranlığı üzerinden yapılan siyasete de karşıyız. Bu mesele şahıs meselesi değildir. Parti meselesi değildir. Bizim meselemiz şahısları, iktidarları değiştirmek değildir. Bizim meselemiz bozuk düzeni değiştirmektir. Sistem bozuk olduktan sonra sistemin başındaki adam laik olsa ne olur, dindar olsa ne olur, milliyetçi olsa ne olur.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi İzmir İl Divan Toplantısı, Karabağlar Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya SP İl Başkanı Mustafa Erduran, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...