Engelsiz Filmler Festivali sona erdi

Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan filmlerini bir araya getiren Engelsiz Filmler Festivalinde 46 film ve filmlerin yönetmenleriyle yapılmış 29 söyleşi sinemaseverler ile buluştu.

Engelsiz Filmler Festivali sona erdi
20 Ekim 2020 - 14:04
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ve her yıl Eskişehir’in yanı sıra İstanbul ve Ankara’da da binlerce izleyici ile buluşan Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak izleyiciler ile buluştu.

Türkiye ve dünya sinemasının festivallerde öne çıkan filmlerini bir araya getiren Engelsiz Filmler Festivalinde 46 film ve filmlerin yönetmenleriyle yapılmış 29 söyleşi sinemaseverler ile buluştu. 27 kadın, 22 erkek yönetmene ait toplam 46 filmin gösterimin yapıldığı ve Covid-19 salgını nedeniyle ‘Normali Aramak’ temasıyla izleyici ile buluşurken, festival Youtube üzerinden yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

Yapımcı Gökçe Işıl Tuna, oyuncu İpek Türktan Kaynak ve sinema yazarı Kaan Karsan’dan oluşan jüri Engelsiz Yarışmada ödül sahiplerini belirledi. En İyi Senaryo Ödülü’ne ‘Kız Kardeşler’ filmi ile Emin Alper, En İyi Yönetmen Ödülü’ne ‘Maddenin Halleri’ filmi ile Deniz Tortum ve En İyi Film Ödülü’ne ‘Maddenin Halleri’ filmi değer bulundu. Seyircilerin oylarıyla belirlenen Seyirci Özel Ödülü’nün sahibi ise, aynı zamanda festivalin en çok izlenen filmi de olan, Kıvanç Sezer’in yönettiği ‘Küçük Şeyler’ oldu.

Ödül ve kapanış töreninde Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Nicalaus Meyer-Dandrut, ABD Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Müsteşarı Robert Hilton ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen katılırken, Başkan Büyükerşen yaptığı konuşmada Engelsiz Filmler Festivali’ne destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Büyükerşen “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak, engelsiz Eskişehir için yıllardır çalışmaktayız ve çalışmaya devam edeceğiz. Engellilerin hayata eşit katılımı için şehrimizi erişilebilir bir şehir yapmak en önemli amacımız. Engelli vatandaşlarımıza ulaşım desteği vererek,  maddi yetersizliği olup cihaz alamayan engelli vatandaşlarımıza cihaz desteği vererek, belediyemize ait tüm merkezlerimizi erişilebilir hale getirerek engelli vatandaşlarımızın sosyalleşmesine katkı sunmaya devam ediyoruz. Engellilerin sosyal hayata katılması ve kültür sanata erişebilmesi de en az diğerleri kadar önemli ve gerekli. Engelsiz Filmler Festivali, film izlerken, engelleri ortadan kaldıran formatıyla herkesin kültür-sanata eşit katılımını sağlayarak çok önemli bir misyon üstlenmiştir. Bu yıl salonlarda bir araya gelemesek de, engelli engelsiz tüm sinemaseverler ekranları başında bir araya geldi. Sağlıklı günlerde tekrar sinema salonlarında görüşmek dileğiyle festival ekibinin değerli üyelerini, tüm destekçileri, sinema emekçilerini ve sinemaseverleri selamlıyorum” dedi.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"