En Yaygın Sürücü Hatalarıyla Kaza 'Geliyorum' Diyor
1–7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında açıklama yapan sigortaladım.com, dikkatleri yaygın sürücü hatalarına çekti.

02 Mayıs 2025 - 12:24
sigortaladım.com’dan Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’na Özel Açıklama: En Yaygın Sürücü Hatalarıyla Kaza ‘Geliyorum’ Diyor
1–7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında açıklama yapan sigortaladım.com, dikkatleri yaygın sürücü hatalarına çekti. Kazaların önlenebilir olduğuna vurgu yapan platform; yaya geçidinde durmamak, sinyal vermeden şerit değiştirmek, kırmızı ışıkta sabırsız davranmak ve ısrarlı korna çalmak gibi davranışların, kazaların temel nedenleri arasında yer aldığını vurguladı.Türkiye’nin karşılaştırmalı poliçe teklifini saniyeler içerisinde kullanıcılarla buluşturan dijital sigorta platformu sigortaladım.com, 1–7 Mayıs Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, trafikte en sık karşılaşılan hatalı sürücü davranışlarına dikkat çekti. Platform, her yıl binlerce can alan trafik kazalarının önemli bir kısmının basit ama yaygın ihlallerden kaynaklandığını vurguladı.
sigortaladım.com, aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak ve şerit izleme kurallarını ihlal etmek gibi, can kayıplarına neden olan yaygın sürücü hatalarının yanı sıra; yaya geçitlerinde geçiş hakkını yayaya tanımamak, şerit değişimlerinde sinyal kullanmamak, trafik ışıkları yeşile dönmeden hareket etmek ve gereksiz korna kullanımıyla trafikte strese sebep olmak gibi trafik kültürünü olumsuz etkileyen sürücü davranışlarının da trafik güvenliğini tehlikeye attığına dikkat çekti.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan sigortaladım.com Genel Müdür Yardımcısı Orçun Kızıltepe, “Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Daire Başkanlığı’nın açıkladığı 2024 yılı trafik kazası bilançosuna göre Türkiye’de yıl boyunca 623.148 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda ise maalesef 2.713 kişi hayatını kaybetti. Aşırı hız, kazalara neden olan sürücü kusurları arasında ilk sırada yer aldı. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının 105.783’ü; araç hızının yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurulmaması nedeniyle gerçekleşti. Kazaya neden olan diğer sürücü kusurları arasında ise 45.045 kaza ile kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak ve 25.218 kaza ile şerit izleme ve değiştirme kurallarını ihlal etmek öne çıktı. Bu veriler, trafikteki davranış biçimlerinin, güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğunu çok net biçimde ortaya koyuyor. Kasko ya da zorunlu trafik sigortası elbette bir güvence sunuyor; ancak asıl koruma, sürücünün davranışlarında başlıyor” dedi.
YORUMLAR