Emlakjet kadın yönetici sayısı ile fark yaratıyor

Türkiye’nin En İyi İş Yerleri Ödülleri (Great Place to Work) sahiplerini buldu: Emlakjet, Türkiye’nin kadınlar için en iyi iş yerleri arasında seçildi

Emlakjet kadın yönetici sayısı ile fark yaratıyor
30 Eylül 2022 - 18:14

Her yıl Türkiye’nin en iyi iş yerleri seçildiği “Türkiye’nin En İyi İş Yeri Ödülleri (Great Place To Work)” sahiplerini buldu. Emlakjet, geliştirdiği yenilikçi İK uygulamaları ile dikkat çekerken, “100-249 Çalışan” kategorisinde “Kadınlar için Türkiye’nin En İyi İş Yerleri”nden biri olarak ödüle layık görüldü.

Çevrimiçi gayrimenkul platformu Emlakjet, tüm dünyada en iyi işverenlerin ödüllendirildiği Great Place to Work (GPTW) platformu kapsamında gerçekleştirilen araştırmada yüzde 83’lük genel memnuniyet oranı ile 2022 yılında GPTW Sertifikası almaya hak kazandı. “100-249 Çalışan Sayısı” kategorisinde ise “Kadınlar için Türkiye’nin En İyi İş Yerleri (Best Workplaces for Women)” ödülüne layık görüldü.

Great Place to Work Sertifikası, olağanüstü bir çalışan deneyimine sahip organizasyonları global olarak tescillerken, çalışanların organizasyon içerisindeki deneyimine ve güven kültürüne ışık tutma imkanı sağlıyor. 

Çalışanlar için verimli, keyifli ve açık fikirli bir çalışma ortamı sağlayarak sektörde en çok çalışılmak istenen şirket olma vizyonuyla İK politikalarını hayata geçiren Emlakjet, yüksek kadın çalışan oranı ve sunduğu imkanlar ile dikkat çekiyor.


Emlakjet kadın yönetici sayısı ile fark yaratıyor

Çeşitlilik ve kapsayıcılık politikaları doğrultusunda Emlakjet bünyesinde kadın çalışan oranı yüzde 40’a ulaşırken, ekip yöneten liderlerin ise yüzde 44’ünü kadın çalışanlar oluşturuyor. Emlakjet ayrıca, Genel Müdür’e direkt raporlama yapan üst yönetim ekibinin ise yüzde 56’sının kadın liderlerden oluşması ile de dikkat çekiyor.


Çocuk sahibi olacak çalışanlarını doğum yardımı ile destekliyor

Pandemi döneminin ardından tamamen uzaktan çalışma düzenine geçen Emlakjet’te ekipler artık çalışma şekillerini kendi ihtiyaçlarına göre şekillendirebiliyor. Yeni jenerasyonun beklentilerini yakından takip eden Emlakjet’te İK politikası doğrultusunda “işin keyifli tarafı mottosu ile” çalışanların, kendilerini geliştirme ve eğlenerek çalışmaları önceliklendiriliyor. 
Çalışanlar için birçok imkan sunan Emlakjet, anne olacak kadın çalışanlar için 15 bin TL’lik doğum yardımı desteği sağlıyor ve baba olacak erkek çalışanlarına da çeyrek altın hediye ederek katkıda bulunuyor.
 
Konuyla ilgili olarak Emlakjet İK Direktörü Nilhan Üçok Erten, “Gelişim odağımızı tüm süreçlerimizin merkezine oturtarak, çalışan deneyimini iyileştirmek ve benzersiz kılmak, çalışan markası çalışmalarımıza farklılaştırıcı yönlerimizle devam ediyoruz. Çalışmalarımızın sonucunda Great Place to Work (GPTW) sertifikası almaya hak kazanarak, “Kadınlar için Türkiye’nin En İyi İş Yerleri (Best Workplaces for Women)” listesinde yer almamız, doğru uygulamalar hayata geçirdiğimizi gösteriyor. Böyle bir ödüle layık görüldüğümüz için büyük mutluluk ve gurur duyduk. Çalışanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi uygulamalar hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyor
Türk demir çelik sektörü yenilenebilir enerjiye yatırım...