Emlakdere ve Kayapınar'ın taşkın sorunu çözülüyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan taşkınları önlemek amacıyla il genelindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Emlakdere ve Kayapınar'ın taşkın sorunu çözülüyor
09 Ocak 2022 - 19:45
MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere ve Kayapınar mahalleleri ile Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı sağlanan yolda yapılan 2x2 metrelik menfezlerin kullanıldığı yağmur suyu hattı çalışmalarını yerinde inceledi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve değişen iklim koşullarına bağlı olarak meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan taşkınları önlemek amacıyla il genelindeki çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, Yunusemre ilçesine bağlı Emlakdere ve Kayapınar mahalleleri ile Organize Sanayi Bölgesine ulaşımı sağlanan yolda 2x2 metrelik menfezler ile bin 400 metrelik yağmur suyu hattı çalışması gerçekleştiriyor. Yağışlı havalarda meydana gelen kısmi taşkınları önlemek amacıyla yapılan çalışmaları MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer, Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Hilmi Serkan Emir ve yetkili personel ile birlikte yerinde inceledi.

“Bölgedeki sorunları çözüme kavuşturacağız”
Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, “Manisa Organize Sanayi Bölgesi, Emlakdere ve Kayapınar mahallemize hizmet veren, ticari işletmelerimizin de servis aldığı bir güzergah burası. Ancak geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışların etkisi ile burada kısmi taşkın sorunu yaşanıyordu. Vatandaşlarımızın talepleri ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatları doğrultusunda idare olarak bölgede yağmur suyu hattı imalatı gerçekleştiriyoruz. 2x2 metrelik menfezlerin kullanıldığı bin 400 metrelik bu çalışma ile bölgenin sorunu haline gelen taşkınlara son vereceğiz. Bunu takiben Büyükşehir Belediyesi de üstyapı çalışmasını yapacak” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Kitap Fuarı başladı
İzmir Kitap Fuarı başladı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı 29'uncu kez kapılarını açtı
Marble İzmir-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı...