Emeğin Sanata Dönüştüğü YENİMEK Sergisi Yeniden ANKAmall'da

Yenimahalle’nin kursiyerlerinden muhteşem sergi ve defile...

Emeğin Sanata Dönüştüğü YENİMEK Sergisi Yeniden ANKAmall'da
26 Mayıs 2019 - 13:21

Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları’nın geleneksel sergisi ANKAmall’da düzenlenen büyük açılışla Başkentlilerin ilgisine sunuldu.

Kursiyerlerin bir yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru yüzlerce ürünün tanıtıldığı sergi geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ANKAmall’da kapılarını açtı. Sergi açılışına ev sahibi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkanvekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras ve Yaşar Neslihanoğlu, CHP eski dönem Milletvekili Tekin Bingöl, CHP Meclis Üyeleri ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar,eğitmenler, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Dostlukların ürünü sanat eserleri

Konuşmasına kursiyerleri ve eğitmenleri kutlayarak başlayan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ‘’YENİMEK kursiyerlerimizin 2019 yılında ürettikleri değerli ürünleri ANKAmall’da açmanın onurunu yaşıyoruz. 20 merkezde 250 öğretmen, 20 binin üzerinde kursiyerin eğitim aldığı büyük bir işletmenin ürünlerini hep beraber izleyeceğiz. Her geçen sene daha iyi noktalara taşıyoruz.  Kurslarımıza katılarak meslek edinen ve aile bütçelerine katkı sağlayan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum’’ dedi.

Yaptığı konuşmada YENİMEK’e verdiği önemden bahseden Yaşar ‘’Bu kurslarımızın amacı ekonomiye katkı sağlamak, meslek öğrenmek ve istihdam yaratmaktır. Ancak YENİMEK’in benim için bir önemi daha var. Bizim zamanımızdaki o dostlukların, mahalle arkadaşlıklarının, komşulukların, birbirimizin sıkıntılarını giderme, paylaşmak, güzellikleri birlikte yaşamak için bu kursları açıyoruz. Öyle güzel anlar yaşıyorum ki, bu kurslarda oğluna kız bulanlar var, kızına eş bulanlar var, bundan çok memnun oluyorum. İşte böyle kaynaşacağız, birbirimizi seveceğiz’’ diye konuştu.

Kursiyerlerden Muhteşem Defile

Katılımın oldukça yoğun olduğu açılışta Yaşar’ın konuşmasının ardından kursiyerler kendi tasarladıkları ürünlerle sahneye çıktı. İzleyicilerin büyük bir ilgiyle takip ettiği defilede, kursiyerlerin ürünleri büyük alkış aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz kalmadı
TESK Başkanı Palandöken: Memlekette manav, kasap, marangoz...
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi
İzmir'de toplu ulaşım ve trafikte Cumhurbaşkanlığı Bisiklet...