Elmalı Otobüs Terminali'nde sona gelindi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı’da 10 bin metrekarelik alana inşa ettiği yeni otogar binasının yüzde 90’nı tamamlandı

Elmalı Otobüs Terminali'nde sona gelindi
05 Ekim 2020 - 11:13
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Elmalı’da 10 bin metrekarelik alana inşa ettiği yeni otogar binasının yüzde 90’nı tamamlandı. Yeni terminal binası, modern ve kullanışlı bir yapı olarak vatandaşlara konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla Eylül 2019’da çalışmaların başladığı Elmalı Otobüs Terminal Projesi’nde sona gelindi. Yolcu taşıma kapasitesine uygun modern ve çevreci bir anlayışla planlanan Elmalı Otobüs Terminali, Devlet Hastanesi yakınındaki yeni yerinde hizmet verecek.

YÜZDE DOKSANI TAMAMLANDI
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapımı sürdürülen Elmalı Otobüs Terminali inşaatında yüzde 90'lık kısım geçildi. Binanın betonarmesi ve dış cephede boya ile cephe kaplama imalat işleri tamamlandı. Bina içindeki asma tavan imalatları, elektrik ve mekanik imalatları gibi ince işler ise tamamlanma aşamasına geldi. Ekipler otogarın çevre düzenlemesi çalışmasına devam ediyor.

MODERN VE KONFORLU BİNA
Elmalı ilçe merkezinde oluşan trafiği büyük ölçüde rahatlatacak yeni terminalde 8 adet otobüs peronu, bilet satış ofisleri, yarı açık ve kapalı bekleme alanları, mescit, sığınak, PTT, restoran, ticari dükkânlar, polis, zabıta ve idari ofisler, personel odaları, teknik odalar ve açık otopark bulunuyor. Yeni terminal sahip olduğu bu donanımlarla ile ilçe halkına ve turizme hizmet verecek. Güneş panelleri sayesinde kendi elektriğini üretecek olan terminal çevreci yönüyle de öne çıkıyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"