Elektrikli Araç Yarışlarında final heyecanı

Körfez Yarış Pistinde devam eden Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında final heyecanı başladı. 

Elektrikli Araç Yarışlarında final heyecanı
05 Eylül 2021 - 11:30

Elektrikli Araç Yarışlarında Final Coşkusu Yaşandı



Körfez Yarış Pistinde devam eden Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve bu yıl ilk kez düzenlenen Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında final heyecanı başladı. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı & Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal gençlerin elektrikli araç yarışlarındaki heyecanına ortak oldu. Alternatif enerjilerin araç teknolojilerinde kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen yarışmada gençleri yalnız bırakmayan, onlara hem moral veren hem de başarı dileklerinde bulunarak yakından ilgilenen Selçuk Bayraktar ve Hasan Mandal, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarının birinci final yarışını başlattı. Yarışmalar 5 Eylül’de sona erecek.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji

Festivali kapsamında, TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen yarışlarda dinamik test sürüşleri ve teknik kontrollerin ardından Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında 65 takım, Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları 36 takım başarıyla final yarışlarına katılmaya hak kazandı. 

Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Bayraktar çevre dostu, tasarımından teknik donanımına kadar gençler tarafından hazırlanan elektrikli ve hidrojen enerjili araçlarını inceledi. İklim değişikliği ile birlikte çok daha önemli hale gelen fosil yakıtlar yerine elektrikli ve hidrojen enerjili araç teknolojileri konusunda öğrencilerin bilgi birikimi ve deneyim kazanmasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada en az enerji tüketen araçlar finalde zirveye ulaşacak.

Başarılı Gençlere Hem Hazırlık Desteği Hem Şampiyonluk Ödülü TEKNOFEST’ten
Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç ve Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında değerlendirme aşamasında “Gelişme Raporunu” ve ardından “Teknik Tasarım Raporunu” başarıyla tamamlayan takımlara toplam 25 bin TL’lik hazırlık desteği verildi. Elektromobil ve Hidromobil kategorilerinde, enerji tüketimi hesaplanarak yapılan Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında final sıralamasına göre birincilere 50 bin TL, ikincilere 40 bin TL, üçüncülere ise 30 bin TL değerinde ödül verilecek. Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında da dereceye giren takımlardan birinciler 30 bin TL, ikinciler 20 bin TL, üçüncüler ise 10 bin TL değerinde ödüllerin sahibi olacak.

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, Körfez Yarış Pistinde devam eden final yarışı ile kazananların belirlenmesinin ardından dereceye giren takımlar ödüllerini 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde İstanbul Atatürk Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Prof. Dr. Süleyman İrvan: "Seçim süreçlerinde medya gücünü doğru kullanmalı!"
Prof. Dr. Süleyman İrvan: “Seçim süreçlerinde medya gücünü...
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"
Başkan Soyer: "Bu kavga da bitmez bu sevda da"