EGİKAD Başkanı Kılıç: "Turizm sektörünü çeşitlendirmeliyiz"

EGİKAD Başkanı Kılıç: “Turizm sektörü karavan ve kampçılıkla da güçleniyor”

EGİKAD Başkanı Kılıç: "Turizm sektörünü çeşitlendirmeliyiz"
26 Haziran 2022 - 11:45

EGİKAD Başkanı Kılıç: “Karavancılık turizm sektörünün önemli bir paydaşı oldu”

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Pınar Kılıç başkanlığındaki EGİKAD heyeti, üye işyeri ziyaretleri kapsamında EGİKAD üyesi Pınar Özer ile Leman Aktaş’ın kurucusu olduğu Adria İzmir’i ziyaret etti. Ziyarette karavan sektörü ve turizme etkileri konuşuldu.
 

“Turizm sektörünü çeşitlendirmeliyiz”

Turizm sektörünün küresel enflasyon ve yüksek döviz kuru kıskacında olan Türkiye için son derece önemli olduğunu belirten Kılıç, “Yaz sezonuna girdiğimiz bu süreçte turizm sektörü ülkemiz için son derece hayati öneme sahip. Turizme yönelik “deniz kum güneş” algısı son yıllarda kırılsa da yeterince bu bakışın yıkılamadığını düşünüyorum” dedi.
Turizmin çok boyutlu bir sektör olduğunu ve her alanının, her kolunun güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden EGİKAD Başkanı Kılıç, “Son yıllarda kampçılık, lüks kampçılık anlamına gelen glamping akımı, tiny house ve karavan kültürü gelişme gösteriyor. Özellikle bizim ülkemiz gibi bakir koyları, deniz ve dağ turizmine uygun alanları olan ülkelerde kampçılık kültürü son derece gelişmiş vaziyette. Karavan kültürü de bu anlamda son yıllarda güçlenerek büyüyor” diye konuştu.
 

Karavan kültürü gelişiyor

Adria İzmir Kurucu Ortağı Leman Aktaş ise EGİKAD’ın bu ziyaretinden dolayı mutlu olduklarını belirterek, Adria İzmir olarak Eylül 2021 tarihinde kurulduklarını söyledi. Adria Türkiye’nin İzmir bayisi olduklarını vurgulayan Aktaş, “Adria markası, Avrupa’nın önde gelen karavan üreticilerinden biri olup, merkezi Slovenya’da bulunuyor. Adria İzmir olarak ana faaliyet alanımız Adria marka karavanların ve karavan aksesuarlarının satışını yapmak ve her türlü teknik servis hizmetini vermek. Öte yandan Avrupa standartlarında butik bir kamp alanımız da bulunuyor. Karavan ve kamp sektöründeki kaliteyi arttırma misyonu ile yola çıktık. Karavan turizminin hak ettiği yerde olması temel motivasyonumuzu oluşturuyor. Bu nokta Türkiye’nin hatırı sayılır bir merkez olması için sektörün bir temsilcisi olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Hamza Dağ, İYİ Partili rakibiyle karşılaştı
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"
Cengiz Ergün: "Genel Başkanlarını iki defa yendim"